REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 4 d. 12:37

G. Nausėdos atsakas: rinkimuose žmonės aiškiai pasakė nuomonę apie Bako komisiją

Lietuva

G. Nausėda. Žygimanto Gedvilos (ELTA) nuotr.

Vilmantas VenckūnasŠaltinis: BNS


303473

Seimui pritarus vadinamosios pranešėjo komisijos išvadoms, prezidentas Gitanas Nausėda sako, prezidento rinkimuose žmonės parodė, kaip vertina šios komisijos darbą.

„Lietuvos žmonės praėjusiuose rinkimuose labai aiškiai pasakė savo nuomonę Bako komisijos pastangų klausimu. Šiek tiek juokinga ir graudu, kad institucija, kurią pasitikėjimas Lietuvos žmonių yra žemiausio lygio, vertina instituciją, kuria Lietuvos žmonių pasitikėjimas yra didžiausias, patys darykite išvadas“, – Lukiškių aikštėje žurnalistams antradienį sakė G. Nausėda.

Seimas antradienį pritarė Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo informaciją tyrusios laikinosios Seimo komisijos išvadoms.

Po penkis mėnesius trukusio tyrimo komisija konstatavo, kad prezidentas G. Nausėda yra pažeidžiamas dėl buvusių jo patarėjų ryšių su baltarusiškų trąšų verslo, Rusijos, Baltarusijos specialiųjų tarnybų atstovais. Be to, jis galėjo sulaužyti priesaiką neatsakydamas į komisijos klausimus.

Kovo mėnesio visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktos apklausos duomenimis, Prezidentūra yra devinta pagal pasitikėjimą institucija – ja pasitiki 40 proc. respondentų.

Apklausos duomenimis, Seimas yra priešpaskutinėje vietoje pagal nepasitikėjimą, parlamentu pasitiki beveik 11 proc. apklaustųjų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA