PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 16 d. 11:26

G. Nausėda vertins informaciją apie tai, jog L. Volkovo užpuolimą galėjo organizuoti kitas rusų opozicionierius

Lietuva

Gitanas Nausėda. BNS/Fotobankas nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


318720

Prezidentas Gitanas Nausėda tikina dar vertinsiantis pasirodžiusią informaciją apie tai, jog esą Leonido Volkovo užpuolimą Vilniuje galėjo organizuoti kitas rusų opozicionierius Leonidas Nevzlinas.

„Mes visada remsime opoziciją, kuri kovoja su Putino režimu, tikrai atsakingai sversime visus pasisakymus apie tai kas ir ką organizavo. Lietuva bus valstybė, kurioje laisvoji opozicija galės laisvai veikti, būti saugi ir tai yra mūsų civilizuotos demokratinės valstybės garbės reikalas. Aš kalbu ne tik apie Rusijos opoziciją, bet ir apie Baltarusijos opoziciją, veikiančią Lietuvoje“, – pirmadienį žurnalistams Vilniuje teigė G. Nausėda.

Praėjusią savaitę portalas lrt.lt paskelbė, kad Antikorupcijos fondas (FBK), atliko tyrimą, kurio metu esą paaiškėjo, kad opozicionieriaus L. Volkovo užpuolimą Vilniuje kovo mėnesį užsakė kitas opozicionierius, verslininkas, buvęs „Jukos“ viceprezidentas L. Nevzlinas. Savo ruožtu pats tariamas užsakovas neigia prisidėjęs prie užpuolimo.

Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas Vilniuje buvo užpultas kovo mėnesį. Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.