PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 15 d. 14:12

G. Nausėda susitiko su diplomatais: geopolitiniai ir ekonominiai neapibrėžtumai reikalauja mūsų ypatingo susitelkimo

Lietuva

Gitanas Nausėda / Fotobankas

ELTAŠaltinis: ELTA


309512

Pasaulyje vyraujant sudėtingai geopolitinei padėčiai, diplomatijos vaidmuo ypač svarbus atstovaujant Lietuvos interesams, teigė šalies vadovas Gitanas Nausėda, pirmadienį susitikęs su Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovais.

„Turime išnaudoti visas politines, ekonomines ir finansines priemones, siekdami efektyvaus veikimo Europos Sąjungoje, NATO, dvišalių ir daugiašalių santykių su mūsų sąjungininkais ir partneriais stiprinimo. Geopolitiniai ir ekonominiai neapibrėžtumai, Rusijos karas Ukrainoje ir toliau reikalauja mūsų visų ypatingo susitelkimo – tiek Lietuvoje, tiek Briuselyje, tiek kitose pasaulio sostinėse“, – Prezidentūros pranešime cituojamas šalies vadovas.

Susitikime jis taip pat akcentavo, kad Lietuvos diplomatai ir toliau turi telkti sąjungininkus remiant Ukrainą, nes šios valstybės pergalė yra tiek Lietuvos, tiek visos Europos saugumo garantas.

„Negalime leisti, kad Ukrainos klausimu tarptautinėse organizacijose įsivyrautų nuovargis. Privalome sutelkti jėgas, išlikti kūrybingi burdami paramą Ukrainai, izoliuodami Rusiją ir Baltarusiją, užkirsdami kelią agresorės Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos daugybinėms iniciatyvoms daugiašaliais formatais“, – pažymėjo Lietuvos vadovas.