PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 10 d. 18:34

G. Nausėda: Rusija tyčiniais veiksmais bando komplikuoti situaciją NATO pasienyje

Lietuva

Prezidentas G. Nauseda.Mariaus Morkeviciaus, ELTA nuotr.

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


308811

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad pasitelkdama kaimyninę Baltarusiją Maskva NATO rytinio flango pasienyje bando kelti įtampą. Anot jo, tam yra būtina skirti daugiau dėmesio.

„Labai svarbu matyti Rusijos pastangas į karą prieš Ukrainą įtraukti ir kitas šalis. (...) Nepaminėjau vieno svarbaus faktoriaus – Rusijos branduolinių taktinių ginklų dislokavimo Baltarusijoje. Mūsų žiniomis, tai yra realybė“, – dalyvaudamas NATO viršūnių susitikime Vašingtone trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Tai yra tyčiniai Rusijos bandymai komplikuoti situaciją pasienyje. Žinoma, labai svarbus veiksnys yra ir Kinijos bei kitų valstybių įsitraukimas. Turime tam skirti daugiau dėmesio“, – akcentavo Lietuvos vadovas.

ELTA primena, kad praėjusių metų birželį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino, jog Maskva dislokavo taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje, turinčioje sieną su Ukraina ir Lenkija.

Per pastarąjį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje sąjungininkės įsipareigojo „imtis visų būtinų žingsnių, kad būtų garantuotas patikimas, efektyvus ir saugus branduolinis atgrasymas“.