PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 25 d. 11:26

G. Nausėda sako, kad Rusijos ambasadoriaus kalbos sunkiai suvokiamos

Lietuva

Gitanas Nausėda / Roberto Dačkaus nuotr

EtapliusŠaltinis: ELTA


320416

Kritikos Kremliui Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje nepagailėjęs prezidentas Gitanas Nausėda nenustebo, kad Rusijos ambasadorius demonstratyviai paliko salę, neišklausęs G. Nausėdos kalbos.

„Sunku susikalbėti, nes ir man nesinorėjo klausytis <...> sunkiai suvokiamų (jo – ELTA) kalbų. Na, jo demonstratyvumas turbūt pademonstruotas buvo ne kartą, ir ne tiktai mano atžvilgiu“, – žurnalistams JAV sakė prezidentas.

Anot jo, toks Rusijos atstovo elgesys atspindi bendrą valstybės agresorės poziciją JT saugumo principų klausimu.

„Tai yra turbūt vėlgi tąsa to paties Rusijos elgesio, kuri visa savo povyza demonstruoja, kad jai nusispjauti į Jungtinių Tautų Chartijos principus, ir kad ji iki galo toliau naudosis tomis privilegijomis, kurios kažkada buvo jai suteiktos, tačiau prarado savo prasmę, kadangi Rusija yra nebe ta Rusija, arba nebe ta Sovietų Sąjungos tęsėja, kuomet buvo įkurtos Jungtinės Tautos ir prasidėjo šitos svarbios organizacijos egzistavimas“, – teigė šalies vadovas.

„Nemanau, kad Rusija tokiu savo destruktyviu elgesiu nusipelno pasaulio tautų simpatijų“, – pridūrė šalies vadovas,

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda nuo sekmadienio su darbo vizitu vieši JAV, Niujorke, kur dalyvauja Jungtinių tautų Generalinės Asamblėjos 79-ojoje sesijoje.

Antradienį Lietuvos vadovas teigė, kad trečius metus tęsiantis Rusijos sukeltam karui Ukrainoje JT organizacijai reikia imtis pokyčių. Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad, trūkstant daugiašalio atsako į agresiją, kyla abejonių dėl šios organizacijos sistemos patikimumo.