PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 26 d. 23:09

G. Nausėda galėtų bendradarbiauti su bet kuria partija: galimybės atsiranda kai siekiama dialogo, o ne mokyti prezidentą

Lietuva

Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda. ELTA / Josvydas Elinskas

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA


302428

Pergalę antrajame prezidento rinkimų ture deklaravęs prezidentas Gitanas Nausėda pažymi, kad mato galimybę bendradarbiauti su visomis politinėmis jėgomis Lietuvoje. Visgi, kaip pabrėžė prezidentas, bendradarbiavimą jis matytų su dialogo kultūrą vystančia partija.

„Taip, matau galimybes bendradarbiauti su daugeliu, ne tik socialdemokratų partija, nes, pirmiausia, tos galimybės atsiranda kuomet siekiama dialogo, o ne primesti savo valią arba arogantiškai mokyti prezidentą, kaip jam reikia dirbti“, – žurnalistams sekmadienį teigė G. Nausėda.

„Tai kuomet politinė kultūra yra tokio lygio, matau galimybę bendradarbiauti su visomis, be išimties, Lietuvos politinėmis partijomis“, – sakė prezidentas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1723 iš 1895 apylinkių, už G. Nausėdą balsavo 76,36 proc. rinkėjų. Tai 10,68 proc. daugiau nei prieš penkerius metus – 2019 m. prezidento rinkimų antrajame ture šalies vadovas surinko 65,68 proc. balsų.

Kaip ir 2019 m., antroje vietoje liko konservatorių kandidatė I. Šimonytė, sulaukusi 22,10 proc. palaikymo. Praėjusių rinkimų antrajame ture už politikę balsavo 33,04 proc. piliečių.

Šiek tiek anksčiau sekmadienio vakarą pralaimėjimą pripažinusi I. Šimonytę pasveikino antrai kadencijai perrinktą G. Nausėdą.