REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 16 d. 11:13

G. Landsbergis teigiamai įvertino partijos pasiekimus rinkimuose: išeiname su pasitikėjimu ir aiškiomis žiniomis

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


304984

Paskutiniai dveji rinkimai parodė, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) vis dar turi ištikimą rinkėją, sako partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Pasak jo, išsikeltus tikslus partija pasiekė tiek prezidento, tiek Europos Parlamento rinkimuose.

„Noriu pasidžiaugti, kad du trečdalius kelio jau nuėjome“, – teigė G. Landsbergis sekmadienį į tarybos posėdį susirinkusiems partiečiams.

Politiko teigimu, vykusių rinkimų metu vienas iš tikslų buvo pasitikrinti, ar visuomenė vis dar pasitiki valdžioje ketvirtus metus skaičiuojančia partija. Todėl, pažymėjo politikas, ypač prezidento rinkimų antrasis turas buvo savotiškas pasitikėjimo testas.

„Ar jis (rinkėjas – ELTA) ateis į rinkimus net tada, kai yra ganėtinai aišku, kad pasiekti didelių pergalių yra sudėtinga. Aš kalbu ypač apie antrąjį prezidento rinkimų turą. Aš noriu padėkoti rinkėjui, kuris sekmadienį, matydamas dabar jau išrinkto prezidento komandos džiaugsmą, jis pasirinko ateiti ir balsuoti. Vien dėl to, kad jis nori alternatyvos, nori kito kandidato, kitos krypties“, – sakė G. Landsbergis, kalbėdamas apie rinkimus, kuriuose partijos kandidatė Ingrida Šimonytė didžiule persvara pralaimėjo antrąją kadenciją užsitikrinusiam prezidentui Gitanui Nausėdai.

Visgi G. Landsbergio teigimu, toks rezultatas siunčia ir teigiamų signalų.

„Tai buvo rinkimai, pirmi rinkimai po to, kai rinkimuose dalyvavo Stasys Lozoraitis, kada buvo galima, pažįstant kandidatus, balsuoti ne už mažesnę blogybę, bet už savo kandidatą. Tai yra labai stipri žinia mūsų bendruomenei“, – teigė G. Landsbergis, akcentuodamas, kad jo vedami konservatoriai turi labai aiškią žinutę artėjant Seimo rinkimams.

„Išeiname su pasitikėjimu, su labai aiškiomis žiniomis. Turime ką pasakyti mūsų rinkėjams“, – teigė politikas.

TS-LKD renkasi į tarybos posėdį, kuriame konservatoriai ketina aptarti kandidatų sąrašo formavimą artėjantiems Seimo rinkimams bei tvirtinti kandidatūras vienmandatėse apygardose.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA