PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 31 d. 13:41

G. Landsbergis sako, kad Vyriausybė gali baigti darbą dabartinės sudėties

Lietuva

G. Landsbergis / Scanpix

Saulius JakučionisŠaltinis: BNS


312157

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad dabartinė Vyriausybė gali baigti darbą nekeičiant jos sudėties iki kadencijos pabaigos.

Taip jis kalbėjo prieš trečiadienį įvyksiantį prezidento Gitano Nausėdos susitikimą su premjere Ingrida Šimonyte, per kurį šalies vadovai turėtų aptarti būsimojo Ministrų kabineto sudėtį po įgaliojimų grąžinimo.

„Aš manau, kad šita Vyriausybė šita sudėtimi gali savo darbą pabaigti“, – žurnalistams Vilniuje sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, vertinti, kurie ministrai nepateisino lūkesčių, būtų galima po kadencijos pabaigos.

„Turint galvoje, kiek neilgai šitai Vyriausybei yra likę dirbti, bet kurio ministro keitimas turėtų būti labai aiškiai argumentuotas“, – teigė G. Landsbergis.

„Tai neturėtų būti daroma vien dėl to, kad pavyko šiuo metu užkelti temperatūrą. Reikia žiūrėti praktiškai“, – pridūrė jis.

G. Nausėda tvirtina, kad pokyčiai Vyriausybėje iki kadencijos pabaigos yra reikalingi ir jis po įgaliojimų grąžinimo procedūros nebus tik formalus Ministrų kabineto tvirtintojas.

Vyriausybė iš naujo skiriama, nes Konstitucija įpareigoja ministrą pirmininką atsistatydinti per prezidento inauguraciją. Gegužę perrinktas antrai kadencijai, G. Nausėda prisiekė anksčiau liepą.

Prezidentas paskyrė I. Šimonytę premjere liepos 22 dieną ir pagal įstatymus pavedė jai per 15 dienų sudaryti Ministrų kabinetą, taigi, šis terminas sueina kitos savaitės pradžioje.

G. Nausėda dar prezidento rinkimų kampanijos metu sakė norintis pokyčių Ministrų kabineto sudėtyje. Daugiausia šalies vadovo ir jo komandos kritikos pastaruoju metu sulaukė sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministrai – Arūnas Dulkys bei Kęstutis Navickas.