PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 12 d. 14:30

G. Landsbergis: dėl Rusijai teikiamos paramos Kinija turėtų sulaukti sankcijų

Lietuva

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Kurtas Campbellas ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Žygimanto Gedvilos (ELTA) nuotr.

Raminta MajauskaiŠaltinis: ELTA


318221

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad paramą agresorei Rusijai teikiančios valstybės turi sulaukti atsako. Taip pat, pabrėžia jis, Kinijai turėtų būti pritaikytos atitinkamos sankcijos.

„Kinija yra tapusi reikšmingiausia Rusijos bendrininke kare prieš Ukrainą. Privalome į tai reaguoti ne vien stiprindami savo karinę paramą Ukrainai, bet ir imdamiesi konkretaus atsako užkirsti kelią Rusijos bendrininkių – Baltarusijos, Kinijos, Irano ir Šiaurės Korėjos – pagalbai“, – ketvirtadienį Vilniuje surengtos spaudos konferencijos metu pabrėžė G. Landsbergis.

„Kinijos pagalba Rusijai turi sulaukti ne tik susirūpinimo, bet ir konkretaus atsako, pavyzdžiui, sankcijų, ekonominės priklausomybės nuo Kinijos rinkos mažinimo“, – pridūrė Lietuvos diplomatijos vadovas.

ELTA primena, kad tiek Rusija, tiek Kinija prieštarauja „Vakarų hegemonijai“, ypač tam, ką jos laiko JAV dominavimu pasauliniuose reikaluose. Prieš pat Rusijos invaziją į Ukrainą jos paskelbė apie „limitų nevaržomą“ tarpusavio partnerystę.

Praėjusį mėnesįVladimiras Putinas, Maskvoje susitikdamas su Kinijos premjeru Li Qiangu, pareiškė, kad Rusijos ekonominiai ir prekybiniai ryšiai su Kinija „duoda rezultatų“.