REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 13 d. 00:19

G. Jeglinskas nesijaučia pralaimėjęs: partija buvo aiškiai matoma

Lietuva

Giedrimas Jeglinskas. ELTA / Kristina Petrikonytė

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


300891

Kol kas mažiausiai balsų sulaukęs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinskas nesijaučia pralaimėjęs.

„Nemanau, kad tai yra pralaimėjimas. Partija buvo matoma, partijos linija per mano komunikaciją irgi yra aiški“, – žurnalistams štabe teigė G. Jeglinskas.

Dėkodamas štabo nariams kandidatas į prezidentus teigė, kad rinkimų rezultatus vertina puikiai. Pasak jo, dalyvavimas prezidento rinkimuose partijai suteikė galimybę kalbėti apie esmines šios politinės jėgos vertybes.

„Ne apie vietas ir skaičius dabar turime kalbėti. Rezultatai yra kokie yra. Ne apie skaičius turime kalbėti, o apie efektą debatams, apie efektą Lietuvai. Toliau prisidėsiu prie Lietuvos saugumo, mano misija yra aiški“, – pridūrė jis.

„Mano žinia buvo išgirsta, aš buvau matomas. Nei partija nenusivylė, nei aš nenusivyliau. Esu pasirengęs toliau tarnauti Lietuvai, jeigu bus galimybė“, – akcentavo kandidatas.

Dar vakaro pradžioje partijos pirmininkas Saulius Skvernelis išdavė, jog G. Jeglinskas laikomas ir potencialiu kandidatu į krašto apsaugos ministrus. Pats G. Jeglinskas patikino, kad dirbti Lietuvai jam būtų garbė, tad gavus tokį pasiūlymą jį rimtai apsvarstytų.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Dėl šalies vadovo posto varžėsi 8 kandidatai: antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas, Laisvės partijos atstovas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas, Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis, savarankiškai išsikėlę teisininkas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus ir eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA