PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 22 d. 13:00

G. Bakanas Vilniaus šilumos tinklams vadovaus dar 5 metus

Vilnius

VŠT vadovas G. Bakanas / VŠT nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


315020

Vilniaus šilumos tinklų (VŠT) generalinį direktorių Gerimantą Bakaną VŠT valdyba išrinko antrajai penkerių metų kadencijai, informuoja VŠT.

„Per penkerius metus VŠT išgyveno tris įvykių kupinus etapus – veiklos optimizavimo ir efektyvinimo, energijos išteklių krizės valdymo ir veiklos transformavimo. Kiekviename iš jų teko spręsti skirtingus uždavinius ir dažnai priimti itin sudėtingus sprendimus. Valdyba vertina Gerimanto ir jo komandos pastangas bei gebėjimą prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių, net ir sunkiausiais laikotarpiais užtikrinti veiklos stabilumą ir neprarasti klientų pasitikėjimo“, – pranešime cituojamas VŠT valdybos pirmininkas Paulius Saltonas.

„Mes esame pirmoji viešojo sektoriaus įmonė, įteisinusi keturių darbo dienų savaitę. Dėkoju valdybai už pasitikėjimą ir grįžtu prie darbų – mano ir komandos tikslas yra užtikrinti švarią ir efektyvią energetiką“, – sakė G. Bakanas.

Pasak jo, VŠT užbaigė galingiausio Baltijos šalyse absorbcinio šilumos siurblio, kuris padidins biokuro katilo efektyvumą ir leis pradėti įgyvendinti atliekinės šilumos projektus, įrengimą. Taip pat pradėti žaliojo vandenilio gamyklos statybos parengiamojo etapo veiksmai.

Pranešime pažymima, kad VŠT kartu su Vilniaus miesto savivaldybe 2023 metų pabaigoje Stokholmo arbitražo teisme laimėjo bylą prieš buvusius sostinės šilumos ūkio valdytojus.

G. Bakaną VŠT vadovu valdyba pirmajai penkerių metų kadencijai paskyrė nuo 2019 metų rugpjūčio 22 dienos.