PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 10 d. 08:59

FNTT atliekant tyrimą, J. Razma ragina nesieti M. Navickienės su jos sutuoktinio verslu

Lietuva

FNTT nuotr.

Giedrius GaidamavičiusŠaltinis: BNS


308650

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) atliekant ikiteisminį tyrimą dėl buvusios ministrės Monikos Navickienės vyro įmonės turto kilmės, Seimo bei valdančiųjų konservatorių frakcijos vicepirmininkas Jurgis Razma ragina atskirti politikės veiklą ir jos sutuoktinio verslą.

„Man atrodo, reikia atskirti M. Navicko verslo peripetijas, kaip privataus asmens, ir Monikos Navickienės kažkokius veiksmus“, – trečiadienį Žinių radijui sakė J. Razma.

„Dėl jos yra tik tas vienintelis kaltinimas, kurį ji pripažino kaip klaidą, kad nedeklaravo tos nemokamos kelionės į Dubajų. Kol kas aš nepastebėjau, kad būtų naujų faktų apie kažkokį jos veikimą ar neveikimą, sąsajose su vyro ar giminaičių verslu“, – pridūrė jis.

„Negi ministrė turi atsakyti už kiekvieną vyro verslo veiksmą?“, – kalbėjo Seimo narys.

FNTT pirmadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl buvusios ministrės M. Navickienės vyro Mindaugo Navicko įmonės „Litlab“ turto kilmės bei teisėtumo, finansuojant šalia Vilniaus oro uosto esančio jos valdomo biurų pastato „ROD5“ statybas.

Tyrimas vyksta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą. Šiuo metu įtarimai niekam nepareikšti.

Pasak tarnybos, ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti išnagrinėjus birželio pabaigoje gautą Seimo opozicinių partijų seniūnų kreipimąsi.

Tuo metu pati M. Navickienė iš ministrės pareigų atsistatydino birželį paaiškėjus, kad su teisėsaugos ir priežiūros institucijų akiratyje atsidūrusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei teistu jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu pernai privačiu lėktuvu skrido į Dubajų atostogauti.

Vėliau M. Navickienė pranešė, išsiaiškinusi, jog Navickai už šią kelionę nemokėjo, deklaravusi ją kaip dovaną ir sumokėjusi mokesčius.