PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Gegužės 28 d. 11:51

Finišavo Marijampolės sporto savaitė 2024

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


302609

Marijampolės gyventojai ir miesto svečiai visą savaitę turėjo progą dalyvauti įvairiose sportinėse rungtyse bei edukacijose, susipažinti su skirtingomis komandinėmis ir individualiomis sporto šakomis.

Sporto savaitės metu dalyviai mėgavosi įvairiomis veiklomis – plaukė, bėgo, žvejojo, mynė, irklavo ir dar daugybę veiklų užsiiminėjo už Marijampolę, turėjo galimybę išbandyti įvairias edukacijas, tokias kaip, pažintis su žirgais jojimo centre. Taip pat Sporto savaitės metu buvo atidarytas pirmasis Marijampolės sporto istorijos muziejus. Sporto mugės metu, gyventojai galėjo iš arčiau susipažinti ir išbandyti net 30 įvairiausių sporto veiklų, be to buvo siekama Lietuvos rekordo atliekant pratimą ant skersinio pavadinimu „Meška“. Prie geros nuotaikos prisidėjo ir visą savaitę vyravęs puikus oras, o Rygiškių Jono gimnazijos stadione atmosferą kaitino energingas Vido Bareikio koncertas. Marijampolė dar kartą įrodė, kad yra miestas, kuriame sportas ir bendruomeniškumas eina koja kojon, kur visi gali rasti sau įdomią veiklą ir praleisti laiką aktyviai bei naudingai.

„Minam už Marijampolę“ dalyvavo daugiau nei 200 dalyvių.

„Plaukiam už Marijampolę“ – dalyvavo 86 plaukimo entuziastai, šiais metais buvo nuplaukta 58475 m.

„Šaudom už Marijampolę“ – dalyvavo daugiau nei 150 dalyvių.

„Žvejojam už Marijampolę“ – dalyvavo 48 dalyviai.

„Paspirtuku už Marijampolę“ – dalyvavo daugiau nei 50 dalyvių.

„Keliam už Marijampolę“ – jėgas išbandė 20 dalyvių.

Einam už Marijampolę“ – dalyvavo daugiau nei 150 dalyvių.

„Bėgam už Marijampolę“ – daugiau nei 800 dalyvių stojo prie starto linijos ir varžėsi pusmaratonio (20,550 km) 9,8 km, 4,9 km ir 400 m. distancijose. Kaip ir kasmet, neatsiejama renginio puošmena tapo vaikų bėgimas, kuriame šiais metais sudalyvavo virš 300 vaikų.

Šiais metais pusmaratonio distancijoje greičiausia moterų kategorijoje buvo Ieva Rezajeva, trasą įveikusi per 1 val. 30 min ir 19 sek.
Greičiausi vyrai pusmaratonio distancijoje: Andrius Jaškevičius trasą įveikęs per 1 val. 12 min ir 12 sek

Turnyre „Stipriausia ranka“ – rungėsi 29 dalyviai.

Stalo teniso turnyre dalyvavo 14 Marijampoliečių, kurie buvo suskirstyti į 2 amžiaus grupes.

Šachmatų simultanas su Lietuvos rinktinės nariu GM Pauliumi Pultinevičiumi ir FM Rolandu Martinkumi vyko Rygiškių Jono gimnazijos skverelyje. Dalyvavo 18 Marijampolės gyventojų, kurių amžius buvo įvairus nuo 7 m. iki 80 m.

Vaikų ir jaunimo aerobinės gimnastikos renginyje „Šokam aerobiką“ dalyvavo 10 komandų apie 170 sportininkų. Džiaugiamės, kad Marijampolės sporto centro organizuojamas renginys sutelkė sportininkus iš įvairių Lietuvos regionų sporto centrų: Marijampolės, Lazdijų, Molėtų, Alytaus sporto ir rekreacijos centro bei svečius iš Jonavos, Kauno, Klaipėdos klubų. Sportininkai rungėsi pagal tarptautinės, nacionalinės ir mėgėjų lygos taisykles. Dalyvių amžius nuo 4 iki 16 metų.

Atvirame Marijampolės graikų-romėnų imtynių čempionate dalyvavo 50 sportininkų iš Vilkaviškio, Kauno, Marijampolės ir Tauragės. Sportininkai kovojo 10 svorio kategorijų.

Marijampolės vaikų ir jaunučių atviras dziudo čempionate vykusiame J. Basanavičiaus aikštėje, dalyvavo apie 140 sportininkų iš Šilutės, Marijampolės, Šakių, Jonavos ir Kauno.

3x3 moksleivių krepšinio turnyre startavo 25 komandos iš Kalvarijos, Vilniaus, Marijampolės ir Kazlų Rūdos. Dalyvavo apie 80 sportininkų.

Jaunučių krepšinio čempionate Marijampolės miesto krepšinio 100-ečiui paminėti nuo balandžio mėnesio vykusiuose trijuose turuose buvo išaiškintos dviejų pogrupių geriausios komandos. Gegužės 25 dieną vyko finalinis etapas kur susitiko A ir B pogrupių paskutinės komandos, antras vietas pogrupiuose užėmę komandos kovojo dėl 3 vietos ir geriausios pogrupių komandos kovojo finale. Finale susitiko A pogrupio pirma komanda MSC 2012 (treneris M. Sagaitis) ir B pogrupio pirmą vietą iškovojusios MSC-Merginos (trenerė Ela Bajorūnienė). Po įtemptos kovos laimėjo MSC-Merginų komanda.

Marijampolės jaunimo paplūdimio tinklinio varžybose dalyvavo 20 komandų: 8 merginų 7 vaikinų A-lygoje bei 5 B-lygoje.

Bokso varžybos „Boxing match 2024“ vyko po atviru dangumi J. Basanavičiaus aikštėje. Tarpusavyje varžėsi įvairių amžiaus grupių boksininkai. Renginyje taip pat dalyvavo MUAY THAI kovotojai iš Kauno. Viso įvyko 13 bokso ir 2 MUAY THAI kovos, dalyvavo 30 sportininkų. Varžybas atidarė renginio draugai baikerių klubas „HELLS ANGELS“.

ALL STAR Inline riedučių ritulio rungtynėse dalyvavo IHK Kaunas prieš riedučių ritulio visos Lietuvos rinktinę, laimėjo Lietuvos rinktinė rezultatu 29-16, apytikslis dalyvių skaičius 40.

Marijampolės veteranų krepšinio asociacijos organizuotame 3x3 gatvės krepšinio turnyre dvejose amžiaus grupėse (35+ ir 40+) užsiregistravo 9 komandos. Jaunesniųjų veteranų grupėje nugalėjo „CIE LT FORGE“, antrą vietą užėmė „Justicijos dubleriai“ bei trečią vietą „RA Auto įpėdiniai“.
Vyresniųjų veteranų grupėje pirma buvo „Justicijos“ komanda, antroje vietoje liko „Sūduvos senių“ komanda bei bronzos medalius iškovojo „RA AUTO“ komanda.

Futbolo centras organizavo vaikų futbolo turnyrą, dalyvavo 120 žaidėjų.

Paplūdimio tinklinio turnyras 2x2 – per visas lygas dalyvavo 20 komandų.
A-lygoje: 3 vieta-NKVD, 2 vieta-Galvok, 1 vieta-Kinderiai
B-lygoje: 3 vieta-RIZ, 2 vieta-Ofisas, 1 vieta-1+1
Merginų: 3 vieta-Smūgis, 2 vieta-Pige on, 1 vieta-Nerk.

Organizatorių informacija


Foto galerija: