PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 17 d. 16:50

Finansų ministerija koordinuos derybas dėl naujojo EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų periodo

Lietuva

Freepik.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


310028

Vyriausybės posėdyje trečiadienį nutarta, kad Finansų ministerija koordinuos derybas dėl Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinių mechanizmų 2021-2028 metų laikotarpiu.

Kaip pranešama, dvišalėse derybose, atsižvelgiant į Lietuvos poreikius, kitas investicijas ir bendradarbiavimo su šalimis partnerėmis galimybes, bus nustatytos finansavimo sritys Lietuvoje. Derybas koordinuojanti Finansų ministerija dėl investavimo sričių ir mechanizmų įgyvendinimo modelio konsultuosis su kitomis Lietuvos valstybės institucijomis.

„Naujuoju laikotarpiu skiriamas lėšas toliau investuosime taip, kad būtų įgyvendinti esminiai pokyčiai numatytose srityse bei panaudotas bendradarbiavimo su šalimis partnerėmis potencialas perimant jų gerąją patirtį ir žinias“, – pranešime cituojama finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė–Markevičienė.

Pagal susitarimą investicijas siūloma nukreipti į žaliosios pertvarkos skatinimą, demokratijos ir teisės stiprinimą bei socialinės įtraukties didinimą

Finansų ministerija primena, kad šiuo metu jau baigiasi trečiasis EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų finansavimo laikotarpis, iš kurio Lietuvai buvo skirta beveik 118 milijonų eurų įvairiems investicijų projektams įgyvendinti.

EEE ir Norvegijos finansiniai mechanizmai yra Islandijos, Lichtenšteino Kunigaikštystės ir Norvegijos Karalystės indėlis mažinant ekonominius ir socialinius skirtumus bei stiprinant dvišalius santykius su 15 ES šalių Vidurio ir Pietryčių Europoje bei Baltijos šalyse, teigiama pranešime.