REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2017 m. Rugpjūčio 18 d. 15:30

Festivalyje Bumbulinės – nuo V. Radzevičiaus kulinarinių atradimų iki šachmatų simultano su V. Čmilyte-Nielsen (FOTO)

Šiauliai

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


12367

Rugpjūčio 19-20 dienomis į didžiausią Lietuvos dvarą kviečiantis pirmasis festivalis Bumbulinės suburs ne tik visą būrį išskirtiniausių aludarių bei įmantriausių virtuvių šefų, tačiau ir leis mėgautis itin aristokratiškomis pramogomis su tos srities žinovais, čempionais.


Foto galerija:

20170816-144134.jpg
roberts-stafeckis-asmeninio-albumo-nuotr.jpg
kroketas.jpg
bariukas-vidmantas-cicelis-direktorius.jpg
cmilyte-sachmatai.jpg
2015-07-12-gyvasis-muziejus-mmikuleno-nuotr-445.jpg
2015-07-12-gyvasis-muziejus-mmikuleno-nuotr-379.jpg
2015-07-12-gyvasis-muziejus-mmikuleno-nuotr-378.jpg
2015-07-12-gyvasis-muziejus-mmikuleno-nuotr-13.jpg
2015-07-12-gyvasis-muziejus-mmikuleno-nuotr-5.jpg
sraiges2.jpg
sraiges.jpg
vytaras-radzevicius-asmeninio-albumo-nuotr.jpg
v-cmilyte-nielsen-wikipediacom-nuotr.jpg

Vos išgirdus apie prie alaus derantį maistą, prieš akis dažnam lietuviui iškyla kepta duona, tačiau šis festivalis parodys, kad derančio su alumi maisto yra kur kas daugiau. Degustaciniame festivalyje į vieną vietą surinkti ne tik alaus, tačiau ir kulinarijos žinovai susirinkusius palepins dar neragautų, puikiai su alumi derančių, patiekalų įvairove iš visos Lietuvos ar net tolimųjų kraštų. Pastarąja tema, istorijomis ir receptais iš viso pasaulio festivalyje dalinsis ir žurnalistas, keliautojas, gurmanas ir alaus žinovas Vytaras Radzevičius, kuris geriau nei kas kitas gali atskleisti egzotiškiausių virtuvių paslapčių. Čia savo kulinarius atradimus demonstruos ir garsus Vilniaus restoranas „Paupio 12“.

Visgi grįžtant prie keptos duonos ir jos dermės su alumi, žymus alaus someljė Vidmantas Čičelis sako, kad labai retai kur pasaulyje rasime tokį užkandį kaip kepta duona, o su įvairiais pagardais ji tampa tikrai neblogu užkandžiu. „Esu ir pats linkęs išbandyti įvairiausių maisto derinių su alumi - yra tekę bandyti sušių ir net vabzdžių, tačiau turiu pripažinti, kad lietuviška tradicinė virtuvė taip pat turi dar neišnaudotų resursų eksperimentams“, - sako žymus alaus someljė.

Festivalyje virtuvės šefai suteiks galimybę paragauti išskirtinių užkandžių, mėsų, troškinių ir net sriubų. Jie siūlys Klaipėdos krašto vienuolių alaus sriubos, kaplūno sriubos, pulardos troškinio, pagoniškai keptos ožkos ant žarijų, 15 valandų kepto veršiuko bei 15 valandų rūkytų bebrų ir tai toli gražu dar ne viskas. Norintiems dar naujesnių pojūčių, bus galima paragauti sraigių ir net tailandietiško maisto.

Trumpam atsitraukti nuo degustacijų ir pasimėgauti dvariška aplinka kvies itin aristokratiškos pramogos. Prieš pat dvaro rūmus įrengtoje aikštelėje kroketo subtilybes aiškins ir žaidimo mokins pats Roberts Stafeckis – Latvijos kroketo federacijos įkūrėjas ir prezidentas, o norintiems išbandyti savo jėgas šachmatų žaidime, bus galimybė susirungti simultano metu su Lietuvos ir Europos čempione Viktorija Čmilyte-Nielsen. Kvies ir kitos aktyvios, azartiškos pramogos bei varžytuvės.

Pakruojo dvaras – didžiausias Lietuvoje išlikęs dvaro kompleksas, kuriame lankytojai tampa XIX a. pab. dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus ir akimirkas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA