PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 28 d. 10:42

Europos merginų iki 19 metų futbolo čempionatas atkeliauja į Marijampolę

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


306947

Šiemet pirmą kartą Europos merginų iki 19 metų futbolo čempionatas organizuojamas Lietuvoje! Laukiant šio įspūdingo renginio pradžios, šiandien J. Basanavičiaus aikštėje įvyko čempionato pristatymo renginys. Jo metu buvo pristatyta Europos merginų čempionato taurė, kuri atiteks turnyro nugalėtojoms.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda sutiko svečius iš Lietuvos futbolo federacijos – prezidentą Edgarą Stankevičių bei Generalinę sekretorę Ritą Bagdonienę.

Artėjančio čempionato laukiantis Marijampolės savivaldybės meras džiaugėsi, kad didysis futbolas atkeliaus į Marijampolę: „Smagu, kad didysis futbolas neaplenkia ir Marijampolės. Ne paslaptis, kad marijampoliečiai myli ir vertiną futbolą, tikiu, kad miestas, stadionas bei gyventojai šiltai priims čempionato dalyves. Dėkoju Lietuvos futbolo federacijai, kad mūsų miestas yra ryškus Lietuvos futbolo žemėlapyje ir kad suteikėte progą būti šio nuostabaus renginio dalimi.“

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius teigė, kad Marijampolė žinoma kaip futbolo miestas ir mena gilias tradicijas, todėl net neabejoja, kad Europos merginų čempionatas sulauks gyventojų dėmesio.

Europos merginų iki 19 metų futbolo čempionatas vyks 2024 m. liepos 14–27 dienomis Kaune, Marijampolėje ir Jonavoje. Čia dėmesio centre atsidurs jaunos, talentingos ir ambicingos žaidėjos iš įvairių Europos šalių, o tarp jų – Lietuvos merginų U-19 nacionalinės rinktinės atstovės, kurios garbingai gins mūsų šalies garbę ir sieks iškovoti trofėjų.

Jei praleidote progą šiandien sudalyvauti renginyje ir neturėjote galimybės pamatyti čempionato taurę, tai padaryti galėsite visą savaitę, kadangi taurė bus eksponuojama čempionato partnerių „Euronics“ parduotuvėje (Dariaus ir Girėno g. 3A).

Pirmosios čempionato rungtynės Marijampolėje startuos liepos 15 dieną 14.00 val. Marijampolės futbolo stadione, susitiks Ispanijos ir Airijos futbolininkės.


Foto galerija: