REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 28 d. 10:40

Europos komisaras Virginijus Sinkevičius: „Gyventojai turi gauti europinę pensiją, laiku patekti pas gydytojus“

Šiauliai

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


302595

Šiauliuose apsilankiusiam, į Europos Parlamentą kandidatuojančiam Europos Komisijos (EK) nariui Virginijui Sinkevičiui teko atsakyti į miesto gyventojus dominančius klausimus, išdėstyti ateities planus, kuriuos ketina įgyvendinti, jei būtų išrinktas. Kadangi šio mėnesio pradžioje įtakingas Briuselio politikos apžvalgos portalas „Politico“ paskelbė, jog Lietuvos deleguoti Europos Parlamento nariai yra pasyviausi ir atsidūrė lentelės apačioje, veiklumu ir kompetencijomis EK pasižymintis V.Sinkevičius ketina taisyti tokį politikų įvaizdį ir savo šaliai nuveikti labai konkrečių darbų.

V.Sinkevičius Šiaulių ir šalies gyventojams turi gerų žinių: jei Lietuvai bus atstovaujama tinkamai Europos Sąjungos (ES) institucijose, gyvenimas gali tapti saugesnis, gali išnykti kai kurie akis badantys skirtumai tarp Lietuvos ir ES šalių. Kad mes esame maži ir mūsų Europoje „niekas neklauso“, tėra mitas. V.Sinkevičius yra Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašo birželio 9 d. vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose lyderis.

Šis jaunas, perspektyvus politikas, dirbdamas Europos Komisijoje, atstovavo 27 valstybių interesams pasaulinio lygmens susitarimuose, ir tai darė žinodamas, kad vienintelė jo klaida gali palikti pasaulį be rezultato. Tačiau jam pavyko pasiekti gerų rezultatų. Tik su mama užaugęs ir įtakingų giminių neturintis politikas puikiai žino, kiek daug ir atkakliai reikia mokytis, dirbti, kad kažką apčiuopiama pasiektum ne tik sau, bet ir atstovaujamiems žmonėms. V.Sinkevičius tapo jauniausiu Lietuvos istorijoje ekonomikos ministru, vėliau – Europos komisaru, atsakingu už aplinkos apsaugą. V.Sinkevičius ir kiti Demokratų Sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatai į Europos Parlamentą pasiryžę Lietuvos žmonėms sugrąžinti pasitikėjimą politika, nes žodžius parėmė konkrečiais darbais.

Šiaulių gyventojus domino su Lietuvos saugumu susiję klausimai, nes Ukrainoje vykstantis nuožmus karas parodė, jog agresyvi kaimynė gali nepaisyti nusistovėjusių ribų. Šiaulių situacija, šia prasme, jautri. Juk šiame mieste yra Karinių oro pajėgų aviacijos bazė, Zoknių oro uostas, o pats miestas – strategiškai svarbiame Lietuvos taške, į kurį gali nukrypti priešo akis.

Į tai Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas atsako paprastai. Europa kartu su Lietuva turi vystyti karo pramonę, kad galėtų apsiginti prireikus, o taip pat – padėti Ukrainai. V.Sinkevičiaus ir demokratų pozicija sutampa: gynybos stiprinimas turi vykti nuosekliai, žingsnis po žingsnio einant į tikslą, visuomenė neturi būti be reikalo gąsdinama. Gyvenimas Lietuvoje gali ir turi būti saugesnis, išmintingai naudojantis turimais politiniais įrankiais bei kompetencijomis.

Be klausimų apie saugumą, šiauliečiams buvo aktualu, kaip laiku gauti kokybiškas sveikatos paslaugas, nusipirkti reikalingų vaistų, senatvėje – sulaukti pensijos, kokią gauna kitų ES šalių gyventojai. V.Sinkevičius pritaria, jog Lietuvos pensija yra viena iš mažiausių ES, todėl tai tęstis neturi. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ identifikavo didžiausias šalies problemas ir ketina jas spręsti europiniu mastu. Tarkime, Lietuvos vaistinėse, lyginant su kitomis ES šalimis, žymiai mažesnė vaistų pasiūla. Kai kurie to paties pavadinimo vaistai Lietuvoje kainuoja kelis kartus brangiau nei kitose šalyse. Dalies pavadinimų efektyviai gydančių vaistų mūsų gyventojai iš viso negali įgyti, nors kitose šalyse jais prekiaujama.

Šis ir kiti gyvybiškai Lietuvos žmonėms svarbūs klausimai jau guli ant demokratų darbo stalų, įtraukti į jų rinkimų į Europos Parlamentą programą.

Lankydamasis Šiauliuose, Europos komisaras V.Sinkevičius susitiko su miesto meru, skaitė paskaitą Naujajame Šiaulių trečiojo amžiaus universitete. Šiauliuose V.Sinkevičius diskutavo apie EK Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių (angl. Recovery and Resilience Facility, tai yra, RRF) įtaką šalies ekonomikai, gyventojus domino laikrodžių sukiojimo, žvejybos, migracijos valdymo klausimai. Pavyzdžiui, ar priimti papildomai 150 migrantų, kai jų Šiauliuose ir taip nemažai, jie užima darbo vietas. V.Sinkevičius įsitikinęs, kad migracijos politika turi būti kur kas geriau reguliuojama nei iki šiol, įvertintos grėsmės, galima nauda ar žala ekonomikai.

Politinė reklama apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos" PK sąskaitos

Užsak. Nr. 104922



REDAKCIJA REKOMENDUOJA