PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 13 d. 14:55

Europos diena Radviliškyje paminėta dainomis ir šokiais

Radviliškis

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


301027

Gegužės 9 dieną Radviliškio Aušros aikštėje dainomis ir šokiais paminėta Europos diena. Į miesto širdį radviliškiečius sukvietė Lizdeikos gimnazijos gimnazistai. Šventės vedėjai susirinkusiesiems priminė, kad šiemet Lietuva mini 20-ies metų narystės Europos Sąjungoje sukaktį, todėl ši diena mums visiems dar svarbesnė.

Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis, sveikindamas šventės dalyvius su Europos diena, pasidžiaugė, kad Lietuva prieš 20 metų vieningai nusprendė tapti vienos didelės Europos šeimos dalimi. Meras linkėjo ir toliau būti stipriais ir vieningais, puoselėti demokratiškąsias vertybes ir savo kasdieniais darbais gražinti ir kurti mūsų Lietuvą ir Europą. Po mero sveikinimo jaunieji šauliai iškilmingai iškėlė Europos Sąjungos vėliavą.

Su Europos diena radviliškiečius pasveikino ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Laisvūnas Vaičiūnas, ir svečiai iš Sakartvelo, viešintys Lizdeikos gimnazijoje. Miestą dainomis ir šokiais sveikino ir šventinę nuotaiką kūrė Vaižganto ir Vinco Kudirkos progimnazijų, Gražinos pagrindinės mokyklos, Lizdeikos gimnazijos šokėjai ir solistai, o muzikos ir dainų skambesiu pasirūpino Radviliškio miesto kultūros centro komanda. Apie Europos ženklus Radviliškyje pasakojo Radviliškio turizmo informacijos centro ir Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojai.

Po minėjimo Radviliškio rajono savivaldybės meras susitiko ir pabendravo su Sakartvelo mokiniais ir mokytojais, viešinčiais Lizdeikos gimnazijoje.