PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 14:46

Esami ir buvę plateliškiai rinkosi į mokyklos 220 metų jubiliejų

Plungė

Liepijų mokyklos Platelių skyriaus kolektyvas

Etaplius.ltŠaltinis: Plungės rajono savivaldybės inf.


303942

Pirmoji mokykla Plateliuose įsteigta dar 1804 metais, tad šiemet ši ugdymo įstaiga švenčia jau 220-ąją savo gyvavimo sukaktį. Ją plateliškiai minėjo birželio 1-ąją, pasikvietę esamus ir buvusius mokytojus, mokinius, būrį svečių.

Renginys pradėtas nuo mokyklos pristatymo – Liepijų mokyklos, jungiančios Platelių ir Šateikių mokyklas, direktorė Erika Laurinaitienė ir Platelių parapijos klebonas Klemensas Jeraminas papasakojo, kokia ugdymo įstaiga buvo praeityje ir dabar, plačiau mokyklos istoriją pristatė Žemaitijos nacionalinio parko kultūrologė Aldona Kuprelytė.

Mokyklos vadovę ir visą kolektyvą sveikino Seimo narys Jurgis Razma, padėkos raštus įteikęs mokytojoms Vitalijai Lukavičienei, Vilijai Valančienei, Irenai Malakauskienei ir Irenai Aleškevičienei.

Gerų žodžių šiai mokyklai, direktorei Erikai Laurinaitienei ir visiems mokytojams negailėjo Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, vicemeras Žydrūnas Purauskis, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gintautas Rimeikis.

„Ačiū mokytojams, kurie stengiasi, kad taptume tikrais žmonėmis, išmoktume bendrauti, pažintume pasaulį, atrastume savo vietą jame. Šitos pastangos išugdo pagarbą pedagogui. Tokią pagarbą, kad iki šiol, sutikus mokytoją, ir galvą nulenkiame, ir rankas iš kišenių ištraukiame. Nes kitaip neišeina. 220 metų mokyklai – labai daug. Daug išgyventa: karai, nepritekliai, badmečiai, geresni ir blogesni laikotarpiai. Daug buvo, bet, tikiu, dar daug visko bus. O mokykla – tai ne pastatas, tai – turinys, kuris be galo svarbus. Ir kaip džiugu scenoje matyti plateliškius vaikus, mūsų vaikus, kurie savo gebėjimus išugdė būtent čia, tarp Platelių mokyklos sienų. Ačiū visiems, kas čia dirbo, dirba ir dirbs“, – kalbėjo meras Audrius Klišonis.

Mokyklos jubiliejaus proga meras įteikė padėkas labiausiai nusipelniusiems mokytojams ir mokyklos darbuotojams: Inai Jakubėnienei, Dianai Paulauskienei, Jolantai Vaitkienei, Jurgitai Razgaitienei, Jolantai Žutautienei, Saliutei Kaniavienei, Indrei Kryžauskienei, Sigitai Stonienei, Juditai Šakalienei, Gražinai Kazlauskienei, Vilijai Ramonienei, Sigitai Mažeikienei, Dovilei Ruginienei, Simonai Vaitkienei, Audronei Petrauskienei, 40 metų mokykloje dirbančiai Jūratei Razmienei, Dianai Augustinienei, Laimai Budreikienei, Silvai Rupeikienei. Paskutinioji padėka – už aktyvią ir atsakingą vadybinę veiklą, profesionalumą, inovatyvius sprendimus, orientuotus į mokyklos pažangos skatinimą, – mokyklos direktorei Erikai Laurinaitienei.

Žodį tarė ir Savivaldybės vicemeras Žydrūnas Purauskis: „Didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad šiandien galiu būti čia, Plateliuose. Ačiū direktorei, kuri dirba daugiau, negu gali, dirba tyliai, bet produktyviai. Ačiū ir jaunajai kartai, kuris stengiasi, kad Plateliai būtų gyvi. Vien jau „Naktišokiai“, sukviečiantys daugybę norinčiųjų pašokti, ką reiškia! Šaunu!“ Po savo sveikinimų vicemeras perdavė ir Seimo nario Jono Varkalio sveikinimus, skirtus mokyklai, direktorei Erikai Laurinaitienei ir visam kolektyvui.

Tądien mokykloje bene tris valandas skambėjo sveikinimai, dainos, muzika. Prisiminimais dalijosi buvusi direktorė Regina Rubinienė ir buvę pedagogai, ačiū mokyklai tarė esami ir buvusieji mokiniai. Paminėti buvę mokyklos ugdytiniai, kurie daug pasiekė mokslo srityje. Tylos minute pagerbti jau Amžinybėn iškeliavę pedagogai.

Visus sujaudino buvusių mokinių daina „Mano senai mokyklai“, o renginio pabaigai – visų kartu sudainuotas žemaitiškas kūrinys „Onžūla svadėnėms“.

Tiesa, šeštadienio renginys buvo baigiamoji jubiliejaus šventė – keletą dienų anksčiau, trečiadienį, mokyklos jubiliejaus proga pasodinta rojaus obelaičių alėja, penktadienį surengta Atvirų durų diena ir parodos „Atsiminimų valsas“ atidarymas.


Foto galerija:

Meras Audrius Klišonis sveikina Liepijų mokyklos direktorę Eriką Laurinaitienę
Šventėje – gausus svečių būrys
Skamba finalinė renginio daina „Onžūla svadėnėms“
Mokyklą sveikina 1971 metų laidos abiturientai