REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 10 d. 12:40

Europos Parlamento mandatą gavęs W. Tomaszewskis žada gerinti santykius su Baltarusija

Lietuva

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Martyna PikelytėŠaltinis: ELTA


304176

Sekmadienį Europos Parlamento (EP) mandatą iškovojęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Lietuvos šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis sieks gerinti Lietuvos ir Baltarusijos santykius.

„Mes negalime neturėti santykių, negalime statyti Berlyno sienos ant mūsų pasienio. Šiuos santykius reikia gerinti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo W. Tomaszewskis.

„Čia turi būti diskusija, čia negali būti iš kažkur primestų sprendimų. Dėl to labai kenčia ir mūsų ekonomika ir mūsų piliečiai, kurių teisės yra apribojamos laisvai judėti pas savo šeimas“, – pridūrė jis.

LLRA-KŠS tikisi formuoti Seimo valdančiąją daugumą

Pasak W. Tomaszewskio, jo vadovaujama partija turi galimybę gerai pasirodyti ir rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Turime labai daug šansų šiuos rinkimus taip pat laimėti, turėti savo frakciją ir potencialiai formuoti valdančiąją daugumą. Nors formuoti daugumą nėra tikslas, o tik priemonė realizuoti programą, padėti paprastiems žmonėms“, – dėstė politikas.

Sekmadienį pasibaigusiuose Europos Parlamento rinkimuose daugiausiai mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Konservatoriams pavyko išlaikyti 3 savo atstovus Europos Parlamente. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Kairioji politinė jėga iškovojo 2 mandatus. Po vieną mandatą atiteko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), Laisvės partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjungai (centristai, tautininkai) bei Liberalų sąjūdžiui.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA