PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 25 d. 13:39

„Enefit“ valdybos narė: konkurencijos tarybos sprendimo neskųsime

Lietuva

Enefit / Irmantas Gelūnas/BNS

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA


311286

Konkurencijos tarybai pripažinus, kad apie sandorį neinformavęs nepriklausomas elektros tiekėjas „Enefit“ pažeidė konkurencijos įstatymą, įmonės valdybos narė Žana Klusovskienė teigia, kad nebuvo vykdomi įstatymo reikalavimai, todėl sprendimo skųsti teismui neketinama, planuojama sumokėti ir paskirtą 86,5 tūkst. eurų baudą.

Konkurencijos taryba nutarė, kad „Enefit“ įstatymą pažeidė neinformavusi institucijos apie sandorį su iš rinkos pasitraukusiu smulkiu tiekėju „EGTO energija“. Kaip skelbta, „Enefit“ be tarybos leidimo perėmė pastarosios įmonės sudarytas mažmenines elektros energijos tiekimo sutartis.

Kaip akcentuoja „Enefit“ vadybos narė Žana Klusovskienė, sandoris buvo sudarytas siekiant gyventojams užtikrinti nenutrūkstamą elektros tiekimą tomis sąlygomis, kurias siūlė „EGTO energija“.

„Įsipareigojimą ne tik išlaikėme, bet net ir pagerinome – bendrovės „EGTO energija“ klientams nuo pat pirmos dienos „Enefit“ užtikrina tiek tą pačią kainodarą, tiek nebe rudos, o 100 proc. žaliosios elektros energijos tiekimą be jokių papildomų mokesčių“, – komentare Eltai teigia Ž. Klusovskienė.

„Nepaisant to, reikia pripažinti, kad, skubėdami pasirūpinti klientu, neįvykdėme Konkurencijos įstatymo reikalavimų, todėl esame pasiruošę sumokėti skirtą baudą ir priimto sprendimo skųsti neketiname“, – pripažįsta „Enefit“ valdybos narė.

Anot „Enefit“, įmonės „EGTO energija“ privatūs ir verslo klientai perėmimo metu sudarė 0,3 proc. visos rinkos.

Kaip skelbta, Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo, reaguodama į viešojoje erdvėje atsiradusią informaciją, kad „Enefit“ 2023 m. rugsėjo 18 d. įvykdė koncentraciją, kuriai turėjo gauti Konkurencijos tarybos leidimą.

Kiekvienos iš koncentracijoje dalyvavusių įmonių pajamos Lietuvoje 2022 m. viršijo 2 mln. eurų, o pajamos buvo didesnės nei 20 mln. eurų, taigi peržengė Konkurencijos įstatyme numatytas sandorio dalyvių bendrųjų pajamų ribas.

Atsižvelgusi į tai, kad „Enefit“ pripažino įstatymo pažeidimą, bendrovei apskaičiuotą finansinę sankciją taryba sumažino 15 proc.