PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Gegužės 31 d. 09:04

„EMBank“ suteikė 400 tūkst. Eur paskolą „DP Acetate“ saulės elektrinės įrengimui

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


302980

Smulkiojo ir vidutinio verslo finansų partneris „European Merchant Bank“ („EMBank“) suteikė 400 tūkst. Eur paskolą bendrovei „DP Acetate“. Kaune įsikūrusi bendrovė pasiskolintas lėšas skirs saulės energijos gamybai ir taps nepriklausoma elektros gamintoja.

„Tvarumo tema skatina ne tik ieškoti inovatyvių ir aplinkai draugiškų sprendimų plėtojant verslą, bet ir kuria tvirtą partnerystę. Žalioji kryptis yra viena iš mūsų vertybių, todėl turime misiją prisidėti prie klientų vystomų tvarių projektų ir suteikti jiems galimybę veikti iš karto. Klientė „DP Acetate“ yra pasaulinė įmonė, savo produkciją eksportuojanti visame pasaulyje. Tikimės, kad ši finansinė injekcija dar labiau sustiprins bendrovės pozicijas ir leis kurti produktus ekologiškesnėmis sąlygomis“, – sako Aurelijus Šveikauskas, „EMBank“ direktoriaus pavaduotojas ir valdybos narys.

„DP Acetate“ investicijos į saulės elektrinės ant gamyklos stogo įrengimą sieks 718 tūkst. Eur (be PVM). Didžioji dalis, apie 75 proc. sumos bus skirta saulės moduliams, kabeliams ir tvirtinimo struktūroms. Likusi dalis – transportavimui, įrengimo darbams.

Anot bendrovės vadovo Martyno Ugianskio, „DP Acetate“ saulės jėgainių parko įrengimas dar labiau įgalins bendrovės tvarumo strategiją ir padidins nepriklausomybę nuo bet kokių išorinių faktorių.

„Nepriklausoma energetika gamyboje yra tarp svarbesnių kiekvieno gamintojo strateginių tikslų. Tačiau mūsų atveju, tai būtina sąlyga, nes laikomės griežtos tvarumo politikos, pradedant nuo tiekėjų žaliavoms atrankos, baigiant visų gamybos procesu“, – sako jis.

„DP Acetate“ įsikūrusi Pramonės pr. 4, Kaune, yra vienintelė gamykla Europoje gaminanti acetatinius siūlus. Šie siūlai naudojami tekstilėje, iš jų audžiami pamušaliniai, trikotažiniai, aksomo audiniai. Acetatiniai siūlai taip pat naudojami medicininių pleistrų gamyboje bei gaminant LCD ekranus. Bendrovės yra gavusi „Oeko Tex Standard 100“ sertifikatą, patvirtinantį, kad jos gaminami produktai nėra kenksmingi žmonėms ir aplinkai.

Bendrovė pagaminta produkcija sudaro apie 15 proc. visos pasaulio acetato siūlų rinkos. Per metus bendrovė pagamina apie 5 200 tonų acetato siūlų. Daugiau nei 95 proc. produkcijos bendrovė eksportuoja į kone 30 šalių, tarp kurių Brazilija, Pietų Korėja ir kt.

Reklama