PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 17 d. 20:40

Elektrėnuose – brutali žmogžudystė: teistas narkomanas kartu su sugėrove mirtinai sumušė šios sugyventinį

Elektrėnai

Matas Griščenko / Alfa.lt

Deimantė StanevičiūtėŠaltinis: ALFA.LT


305182

Vilniaus apygardos teisme šią savaitę pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje iš Elektrėnų kilęs vyras ir moteris kaltinami itin žiauriu nužudymu, įvykdytu kaltinamosios bute. Įtarimai krenta ir ant pačios sugyventinės, kuri, kaip manoma, galėjo tiesiogiai prisidėti prie nelaimingojo muzikanto mirties.

Vilniaus apygardos teisme šią savaitę pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje iš Elektrėnų kilęs vyras ir moteris kaltinami itin žiauriu nužudymu, įvykdytu kaltinamosios bute. Įtarimai krenta ir ant pačios sugyventinės, kuri, kaip manoma, galėjo tiesiogiai prisidėti prie nelaimingojo muzikanto mirties.

Bylos duomenimis, Elektrėnuose, Elektrinės gatvėje esančiame daugiabutyje į teisiamųjų suolą sėdęs Matas Griščenko 2023 m. gegužės 23 d. kartu su nužudytojo vyro sugyventine Rima Pavlauskaite, būdami apsvaigę nuo alkoholio sudavė nelaimėliui vyrui nemažiau kaip 20 smūgių, pasireiškusių kraujosruvomis veide, kraujo išsiliejimu po galvos smegenų kietuoju dangalu ir sumušimais krūtinės ląstoje.

Aiškėja, kad mirtina egzekucija prasidėjo kilus konfliktui tarp M. Griščenko ir nužudytojo, o prie kaltinamojo galėjo prisidėti ir buto šeimininkė.

Dėl stiprių sumušimų vyras gegužės 31 d. mirė Respublikinėje Vilniaus ligoninėje. Įtariama, kad moteris buvo apsvaigusi nuo alkoholio, kai savo sugyventiniui sudavė lemtingus smūgius. Blaivus, tikėtina, nebuvo ir svečias.

Kaltinamasis M. Griščenko / Alfa.lt

M. Griščenko prieš tai jau buvo daugybę kartų teistas. Pats vyras, kuris šiuo metu yra už grotų, teigė, kad turi bent septynis teistumus, tačiau teismo duomenimis, kaltinamasis buvo nuteistas jau 10 kartų.

Kaltę pripažino iš dalies

Teisme prokurorui pagarsinus kaltinamąjį aktą, teisėja kaltinamųjų paklausė ar jie prisipažįsta įvykdę nusikaltimą. Kaltinamasis M. Griščenko teigė, kad prisipažįsta kaltu iš dalies.

„Aš to žmogaus nėjau žudyti“, – teisme teigė vyras.

Kaltinamasis nesutiko su kaltinimu dėl suduotų 20 smūgių, kurie lėmė vyro mirtį, ir pridūrė, kad duoti parodymus sutiks tik po liudytojo apklausos. Jam antrino ir kaltinamoji nužudytojo vyro sugyventinė R. Paplauskaitė, kuri taip pat iš dalies pripažino kaltinimus.

„Aš prie jo piršto nebuvau prilietus. Aš jo nemušiau“, - sakė moteris.

M. Griščenko teisme pasakojo, kad prieš nusikaltimą grįžo iš užsienio, užsiregistravo užimtumo tarnyboje ir niekur nedirbo, nes gydėsi nuo narkotikų priklausomybės.

Nužudytojo sūnus: tėtis nebuvo agresyvus

Teisme liudijo ir nužudytojo vyro sūnus. Civiliniame ieškinyje jis prašė priteisti 2,8 tūkst. eurų turtinės žalos, iš kurios 280 eurų buvo skirti laidojimo išlaidoms, ir 15 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Pasak nužudytojo vyro sūnaus, tėtis buvo muzikantas, linksmas, neagresyvus žmogus, turėjo negalią, todėl sunkiai vaikščiojo, tik su ramentais.

Jo teigimu, tėtis pas jį atvažiuodavo kas antrą dieną, tačiau mėnesį prieš lemtingą įvykį tėtis pas jį daugiau nebepasirodė. Vyras taip pat pridūrė, kad mėnesį prieš įvykį nebendravo ir su tėčio sugyventine, tačiau tarpusavio santykiai su ja buvo geri.

„Tėtis buvo linksmas, išgėręs agresyvus nebuvo, bet jeigu jis gynėsi, tai gal ir galėjo būti agresyvus“, – teisme tėtį apibūdino sūnus.

Anot sūnaus, jam nebuvo žinoma, kad tėvas būtų naudojęs smurtą prieš kaltinamąją sugyventinę. Taip pat atsiliepė ir apie R. Pavlauskaitę – jis nežinojo ar moteris prieš jį smurtavo.

Jeigu teisme bus įrodyta M. Griščenko kaltė, jam gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų. Tuo tarpu R. Pavlauskaitė už grotų gali praleisti nuo 8 iki 20 metų, kadangi jai inkriminuojamas šeimos nario nužudymas.