PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 23 d. 09:03

Elektrėnų etikos sargai nutarė nepradėti tyrimo dėl galbūt alų per posėdį gėrusio K. Vaitukaičio

Elektrėnai

Kęstutis Vaitukaitis. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


310789

Elektrėnų savivaldybės etikos sargai nutarė nepradėti tyrimo dėl buvusio mero, dabartinio tarybos nario Kęstučio Vaitukaičio elgesio, kai nuotolinio posėdžio metu politikas vartojo galimai alkoholinį gėrimą.

Savivaldybės etikos komisijos pirmininkės Viktorijos Juknevičienės teigimu, rajono politikas dėl savo elgesio atsiprašė.

„Nepradedame tyrimo, kadangi jis atsiprašė, tokia galimybė yra. Jeigu būtume analizavę, pradėję tyrimą, tada jau būtume galėję kalbėti apie tai, ar ten buvo alkoholis, ar jis viešai gėrė alkoholį. Sprendimas tiesiog nepradėti tyrimo“, – antradienį LRT radijui sakė V. Juknevičienė.

Šio klausimo Elektrėnų savivaldybės etikos sargai ėmėsi po gegužės pabaigoje vykusio nuotolinio Ūkio reikalų komiteto posėdžio, kuriame K. Vaitukaitis dalyvavo su galbūt alaus skardine rankoje.

Pats politikas BNS anksčiau teigė gėręs nealkoholinį alų, tą daręs pertraukos metu.

„Iš tikrųjų, geriu nealkoholinį alų „Efes“, taip. Gaila, deja, sensacijos nėra. Ir tai, tarp kitko, per pertrauką. (...) Per pertrauką gerti nealkoholinį alų, turbūt, ne nuodėmė“, – kalbėjo K. Vaitukaitis.

Tuo metu pačiame komiteto posėdyje kolegoms teiraujantis, ką šis geria, jis tvirtino, jog kavą.

Elektrėnų savivaldybės meras Gediminas Ratkevičius anksčiau sakė, jog į tokį tarybos nario elgesį „reikėtų sureaguoti“, bet prieš tai – pasiaiškinti, koks gėrimas ir kokiu metu buvo vartotas.

Elektrėnų mero pareigas K. Vaitukaitis ėjo nuo 2000 iki 2007 ir nuo 2011 iki 2023 metų. Vieną kadenciją nuo 1996-ųjų jis dirbo Seime, į kurį buvo išrinktas pagal Lietuvos centro sąjungos sąrašą.