PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 13 d. 10:30

Ekvadoro teismas nuteisė penkis asmenis, kaltinamus kandidato į prezidentus nužudymu

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


309274

Ekvadoro teismas penktadienį nuteisė beveik 35 metus kalėti gaujos narį dėl žurnalisto ir pretendento į prezidentus nužudymo planavimo ir užsakymo.

Penkiems asmenims buvo skirtos didelės laisvės atėmimo bausmės prisidedant prie Fernando Villavicencio nužudymo.

F. Villavicencio buvo nušautas praėjusiais metais prieš pat šalies rinkimus.

Teisme perskaitytame nuosprendyje nurodyta, kad gaujos narys 31-erių Carlosas Angulo buvo nuteistas kalėti 34 metus už žmogžudystės planavimą ir užsakymą.

Kitai kaltinamajai, Laurai Castillo, skirta tokia pati laisvės atėmimo bausmė už tai, kad ji parūpino ginklų, pinigų, transporto priemonių ir motociklų Kolumbijos žudikams, kurie 2023 metų rugpjūčio 9 dieną nušovė F. Villavicencio, kai šis išėjo iš mitingo Kito mieste.

F. Villavicencio, buvęs tiriamosios žurnalistikos žurnalistas, žadėjęs kovoti su politine korupcija ir prekyba narkotikais, buvo nužudytas likus kelioms dienoms iki pirmojo prezidento rinkimų turo.

Praėjus kelioms valandoms po šaudymo incidento buvo sulaikyti šeši kolumbiečiai, tačiau po dviejų mėnesių jie visi buvo nužudyti kalėjime.

Vėliau buvo sulaikyti dar septyni įtariamieji, iš kurių vienas mirė, o kitas buvo išteisintas.

Likę penki buvo teisiami.

Be C. Angulo ir L. Castillo, 12 metų laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti ir bendrininkai Erickas Ramirezas, Victoras Floresas ir Alexandra Chimbo.

Pasak prokurorų, V. Floresas rūpinosi motociklo, kuriuo važiavo F. Villavicencio žudikas, apsauga, o A. Chimbo buvo atsakinga už tai, kad šauliai būtų įspėti apie kandidato išvykimą. E. Ramirezas buvo atsakingas už logistiką.

Kai kurie įtariamieji kaltinami ryšiais su „Los Lobos“ – viena pagrindinių Ekvadoro gaujų, kovojančių dėl narkotikų prekybos kontrolės, dėl kurios pastaraisiais metais smurtas šioje mažoje Pietų Amerikos šalyje išaugo.