PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 18:17

Ekstremali situacija dėl Kelmėje į upę išsiliejusių teršalų nebus skelbiama

Kelmė

Kelmės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Kelmės rajono savivaldybė


304383

Pirmadienį apie 17 val. Kelmės Draugystės parke, dėl pažeisto vilkiko „MAN“ kuro bako į pakrantės gruntą ir Kražantės užtvanką pasklido naftos produktai. Į aplinką išsiliejo apie 350 litrų dyzelino.

Iškart po įvykio teršalams sustabdyti nuo kranto iki vandens tramplynų pastatyta 18 metrų ilgio užtvara, už jos pastatyta dar viena, 36 metrų užtvara. Teršalų surinkimui nuo vandens paviršiaus ugniagesiai panaudojo chemikalų siurblį. Teršalų tekėjimas buvo sustabdytas, ekskavatoriumi iškastas ir išvežtas užterštas gruntas, panaudota 100 litrų teršalų surinkimui skirto mišinio. Teritorija aptverta. Šiandien buvo tęsiami baigiamieji darbai.

Susirinkęs ir situaciją apsvarstęs Kelmės rajono ekstremalių situacijų operacijų centras informuoja, kad 2024 m. birželio 10 d. įvykis prie Kražantės upės, Kelmės rajono savivaldybės teritorijoje tarp pagrindinio tilto ir paplūdimio maudyklos, lokalizuotas: dyzelino, patekusio į upės vandenį, plitimas sustabdytas, užterštas gruntas nukastas. Informacija tarnyboms perduota laiku.

Įvykis nesiekia Ekstremaliųjų įvykių sąraše nurodytų kriterijų. Organizuojamos surinktų iš vandens cheminių medžiagų ir nukasto grunto utilizavimo procedūros. Vykdoma situacijos stebėsena iki kol bus gauta informacija apie tyrimų rezultatus.

Gyventojų kol kas prašoma susilaikyti nuo maudymosi Kražantės upės tvenkinyje. Savivaldybė dėkoja visiems, padėjusiems lokalizuoti ir pašalinti taršos padarinius.


Foto galerija: