PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 25 d. 11:04

Į regionų infrastruktūrą ir kelius investuota 76,3 mln. eurų

Lietuva

Keliai. Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


311246

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) per 4 metus infrastruktūrai gerinti ir keliams, vedantiems į pramonines teritorijas ir laisvąsias ekonomines zonas (LEZ), tiesti ir tvarkyti skyrė 76,34 mln. eurų.

„Skiriamos lėšos į Lietuvos regionus užtikrina nuolatinį Lietuvos savivaldybių biudžeto augimą, regionai tampa patrauklesni investuotojams, kurie kuria ten darbo vietas gyventojams“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministerijos duomenimis, investicijos keliams tiesti ir tvarkyti regionuose per trejus metus siekia 15 mln. eurų. Šiais metais konkurso būdu 5 mln. eurų finansavimas skirtas Alytaus miesto, Marijampolės ir Kauno rajono savivaldybėms.

Pagal jau ketvirtus metus iš eilės organizuojamą konkursą gauti finansavimą infrastruktūros gerinimui iš viso savivaldybėms skirta 61,34 mln. eurų. Šiais metais 10,3 mln. eurų skirta Panevėžio miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Radviliškio rajono, Klaipėdos miesto, Plungės rajono, Kėdainių rajono, Alytaus miesto, Ukmergės rajono, Marijampolės, Mažeikių ir Lazdijų rajono savivaldybėms, praneša EIMIN.