PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Šiaulių televizija2024 m. Liepos 22 d. 16:51

Eibariškių parke suliepsnojo „Džiazo laužai“

Radviliškis

Stop kadras

EtapliusŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė, „Šiaulių televizija“


310732

Radviliškio miesto kultūros centras džiaugiasi galėdamas organizuoti jau 6-ąjį tarptautiniu tapusį džiazo ir šviesų festivalį „Džiazo laužai“. Šių metų liepos 19 dieną festivalis vėl sukvietė džiazo mėgėjus ir šviesos menų entuziastus į jaukų vakarą po atviru dangumi.

Radviliškio miesto kultūros centras džiaugiasi galėdamas organizuoti jau 6-ąjį tarptautiniu tapusį džiazo ir šviesų festivalį „Džiazo laužai“. Šių metų liepos 19 dieną festivalis vėl sukvietė džiazo mėgėjus ir šviesos menų entuziastus į jaukų vakarą po atviru dangumi.

Muzikinę programos dalį pradėjo klounų teatro studija „Dulidu“ ir Klaipėdos džiazo orkestras – pakvietė į džiazo muzikos ir klounados gatvės spektaklį „Let‘s Jazz“, kuriame laukė gausa netikėtų, žaismingų situacijų, kviečiančių improvizuoti, nenustoti ieškoti sprendimų, žaisti ir iš naujo atrasti džiaugsmą kasdieniuose, mažuose dalykuose!

Šiek tiek vėliau žiūrovai stebėjo unikalią menų sintezę, kurioje susijungė tapybos ir džiazo muzikos pasauliai. Šio pasirodymo metu Ramūnas Dagys, įkvėptas džiazo melodijų, tapė paveikslus tiesiai prieš žiūrovų akis. Kartu su juo tuo pat metu scenoje džiazo ritmais improvizavo talentinga džiazo grupė „Infiltrators trio“, kurios muzika tapo įkvėpimo šaltiniu dailininko improvizacijoms. Po Dmitrij Golovanov, Jan Maksimovič Arkadij Gotesman pasirodymo į sceną žengė Kauno bigbendas, lydimas charizmatiškosios solistės Sofijos Rubinos iš Estijos. Jų energingas ir jausmingas pasirodymas sužavėjo visus susirinkusius. Vėliau festivalio lankytojai galėjo mėgautis Veronikos Chi Chi kvinteto atliekamais kūriniais, kurie praturtino vakarą savo unikaliu stiliumi. Festivalio programą vainikavo grupė „Grūviai“, kurių pasirodymas kvietė pajudėti džiazo ritmu ir sušildė žvarbų vakarą.

Festivalio lankytojus pasitiko ne tik solidi koncertinė programa, bet ir vis labiau temstant spalvomis ir šviesomis ryškėjanti instaliacijų paroda – kurią visą savaitę iki festivalio kūrė Radviliškio miesto kultūros centre reziduojantys Vilniaus dailės akademijos studentai. Jaunieji kūrėjai pristatė erdvines skulptūrines kompozicijas tema „Džiazo ritmu“. Skulptūrinių kompozicijų festivalyje autorės Rugilė Bernadeta Matuzaitė, Emilija Šlepetytė, Ugnė Mitigailaitė, Valerija Bartaševič, Urtė Pirugytė, dėstytojas dr. Vygintas Orlovas.

Pabaigoje renginio organizatoriai surengė staigmeną žiūrovams – Viduramžiai.lt organizuotą šviesų šou su atlikėjų šokiais tamsoje šviečiančiais LED kostiumais bei lazerio spindulių valdymo įmantrybėmis.