PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2023 m. Kovo 29 d. 16:12

Efektyvus maisto gaminimas: kokį virtuvės planą pasirinkti?

Lietuva

Pexels.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


263037

Ne naujiena, kad virtuvės būna įvairiausių dydžių ir planų. O tai turi įtakos tiek jų išvaizdai, tiek funkcionalumui. Įsikuriant savuosius namus, svarbiausia, atkreipti dėmesį į asmeninius poreikius ir pageidavimus. Tačiau vienas iš dalykų, kurių neturėtų praleisti nei vienas, norintis užtikrinti patogų ir efektyvų maisto gaminimą, yra tinkamo virtuvės plano pasirinkimas. Taigi, šiame straipsnyje būtent ir aptarsime kelis virtuvės baldų išdėstymo erdvėje būdus – šie turėtų padėti sutaupyti laiko gaminant.

Populiariausi virtuvės baldų išdėstymo variantai

Kiekviena virtuvė yra skirtinga – beveik niekada nuėję pas kažką kitą į svečius nepamatysite identiškai atrodančios virtuvės. Tačiau visos jos turi kažką bendro ir dažniausiai tai būna baldų išdėstymas. Yra keletas populiariausių jo variantų. Vienas iš jų – L formos virtuvė. Tokioje virtuvėje spintelės yra išdėstytos palei dvi susikertančias sienas ir sudaro L raidės formą.

Kitas populiarus variantas – vadinamoji „viena siena“, kuomet spinteles virtuvei ir kitą įrangą pasirenkama išdėstyti palei vieną sieną. Didesnėse tokio išplanavimo virtuvėse kartais galima pamatyti ir virtuvės salą, kuri suteikia daugiau vietos maisto gaminimui.

U formos virtuvė panaši į L formos virtuvę, tik joje virtuvinės spintelės išdėstytos palei tris sienas ir sudaro U raidės formą. Lygiagrečioje virtuvėje spintelės ir buitinė įranga būna išdėstyta palei dvi viena priešais kitą esančias sienas. Dažniausiai toks baldų išdėstymas pasirenkamas, kai kambaryje yra nedaug vietos.

Koks išdėstymas tinkamiausias efektyviam maisto gaminimui?

Jau sužinojome, kokie yra galimi virtuvės išdėstymo variantai, o dabar pakalbėkime apie tai, kurie iš jų labiausiai tinka efektyviam maisto gaminimui. Manoma, kad tinkamiausia tam yra U formos virtuvė arba virtuvė su sala, nes jos pasižymi didžiausiu stalviršio plotu, reikalingu maisto gaminimui. Be to, tokio išdėstymo virtuvėse yra pakankamai laisvos erdvės nevaržomam judėjimui.

Tiesa, įsirengiant efektyviam maisto gaminimui pritaikytą virtuvę, derėtų atkreipti dėmesį ir į baldų bei įrangos išdėstymo eilę. Rekomenduojama, eiti iš kairės į dešinę – taip, kaip vyksta gaminimas: pirmiausia iš šaldytuvo išimame produktus, tuomet, jei reikia, juos nuplauname, ruošiame maistą gamybai (pjaustome, tarkuojame ir pan.) ir galiausiai kepame ar verdame. Tad visa virtuvės įranga turėtų eiti iš eilės: pirmiausia – šaldytuvas, po to kriauklė ir tuomet viryklė.

Žinoma, visi šie patarimai yra tik rekomendacijos. Įsirenginėdami savąją virtuvę, turėtumėte atkreipti dėmesį į tai, kas patogiausia ir priimtiniausia Jums. Vis dėlto tikimės, kad šis straipsnis bent šiek tiek palengvins tinkamiausio virtuvės išdėstymo pasirinkimą.

Reklama