PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 22 d. 22:03

E. Bžeskas sureagavo į pokyčius grupėje „69 danguje“

Lietuva

Pranešimo spaudai nuotr./ ELTA nuotr. / Etaplius.lt koliažas

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt


302058

Trečiadienį pramogų pasaulį apskriejo netikėta žinia – grupę „69 danguje“ palieka nuo pat šios grupės įkūrimo joje dainavusi Nijolė Pareigytė. Dar viena netikėta žinia – muzikinę karjerą grupės narės Karina Krysko, Goda Alijeva, Ingrida Martinkėnaitė tęs prisistatydamos nauju pavadinimu – „Šeškės“.

„Šeškių“ išplatintame pranešime teigiama, kad senuoju pavadinimu („69 danguje“ – aut.past.) jos vadintis nebegali dėl ilgamečio grupės prodiuserio Egmonto Bžesko sprendimo, tačiau žinomas vyras tikina, kad ši informacija nėra tiksli.

„Dabar apie pavadinimą... Esame priverstos keisti pavadinimą į „Šeškės“, nes senasis mums, deja, nepriklauso. Prekės ženklą „69 danguje“ buvęs prodiuseris Egmontas Bžeskas yra įregistravęs kaip savo nuosavybę. Mūsų ir E. Bžesko keliai išsiskyrė maždaug prieš dešimtmetį. Nuo tada pačios palaikėme grupės gyvybę: organizuodavome pasirodymus, rūpinomės įvaizdžiu, visapusiškai investavome nuosavas lėšas į grupės veiklą. Sunkus, ilgametis ir atkaklus darbas vedė grupę į didžiulį koncertą arenoje. Tačiau tiesa, kurią sužinojome prieš kelis mėnesius, kai jau buvo parduota pusė „Žalgirio“ arenos bilietų, yra ta, kad pavadinimo „69 danguje“ be E. Bžesko leidimo nebegalime naudoti. Nemeluosime, ne už ačiū paskutinis koncertas su senu pavadinimu įvyko... O visai neseniai kito mūsų koncerto organizatoriai gavo E.Bžesko advokatų raštą, iš kurio tapo aišku, kad nebegalime naudoti senojo pavadinimo.

Priėmėme nelengvą, tačiau, mums atrodantį vienintelį teisingą, sprendimą: nuo šiol mes – Karina, Goda ir Ingrida – esame „Šeškės“! Nebenorime būti priklausomos nuo praeities. Manome, kad per sunkaus darbo metus visiems įrodėme, kad galime pačios savo grupės veikla pasirūpinti. Suprantame, kad tokiu sprendimu galime sukelti suinteresuotų asmenų nepasitenkinimą ir, galbūt, net mūsų atvirą puolimą arba bandymus paveikti mūsų grupės veiklą užkulisiuose. Tačiau mes nebebijome! Mes – nebe naivios mergaitės, nebenorime būti tampomos už virvučių“, – rašoma išplatintame pranešime.

Į šiuos viešai paskelbtus teiginius sureagavo ir E. Bžeskas, kuris sakė, jog paskelbta informacija nėra visiškai teisinga, tačiau nuo išsamesnių komentarų susilaikė, teigdamas, jog šiuo metu ruošia oficialų atsakymą, kurį planuoja paskelbti kitą savaitę.