REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 10 d. 16:15

Džiazo garsai užvaldo Šiaulius: 15-asis „Big Band“ festivalis

Šiauliai

Atlikėjų asmeninių albumų nuotr.

Gytė KuzavinytėŠaltinis: Etaplius.LT


304208

Šią savaitę, birželio 12, 15 ir 16 dienomis Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ organizuoja tarptautinį muzikos garsų pripildytą renginį – „Big Band Festival Šiauliai 2024“.

15-asis tarptautinis festivalis šiauliečius ir miesto svečius šį kartą kvies į „Saulės“ koncertų salę (Tilžės g. 140) bei Saulės laikrodžio aikštę (Ežero g. 64). Šiose vietose susiburs gausios profesionalių muzikantų, džiazo kolektyvų gretos.

Šių metų festivalį pradėti ir šiauliečius bei miesto svečius pradžiuginti pasirodymais žada Šiaulių bigbendas su soliste Aija Vitolina (Latvija) ir akordeonininku Jonu Vozbutu (Lietuva) jau birželio 12 d.

Šeštadienį muzikos gerbėjai bus kviečiami klausytis Klaipėdos džiazo orkestro kartu su vokalistu Errico Cutolo ir gitaristu Alessandro Florio (Italija). Po šio pasirodymo išvysite Kauno bigbendą su soliste Maja Mannila (Suomija). Muzikinį renginį pratęs profesionalių džiazo atlikėjų orkestras Vilnius Jjazz Ensemble, o vakarą užbaigs antrą kartą festivalyje pasirodantis Šiaulių bigbendas su džiazo atlikėju Anyanya Udongwo (Nigerija).

Sekmadienio popietę pirmieji gros Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos moksleiviai su orkestru „Romuva“. Po šiauliečių programą tęs Latvijos džiazo muzikantai – Jelgavos bigbendas, kuriam akomponuos klarnetininkas Aldis Kolosovs (Latvija).

Paskutiniam renginio pasirodymui pasirinkta programa su svečiais iš Ukrainos. Kaip teigia koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovas Vaidotas Katutis: „Tikrai dedame visas viltis ir labai laukiame, kad jiems pavyktų atvykti pas mus, nes žinome kokia situacija yra Ukrainoje šiuo metu.“ Tad „Big Band festivalį“ vainikuos Ukrainos nacionalinės P. I. Čaikovskio muzikos akademijos bigbendas „SaraBanda“, meno vadovas Oleksandr Saratskyi.

Renginio organizatoriai pažada, kad šią savaitę šiauliečiams bei miesto svečiams muzikos ir bigbendo ritmo netrūks. Juokaudamas V. Katutis sako, kad kelią į Saulės laikrodžio aikštę visi muzikos gerbėjai tikrai ras net ir užrištomis akimis, sekdami paskui nuostabius muzikos garsus.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA