Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Reporteris MargaritaŠaltinis: Etaplius.lt
Lietuvoje nuo pirmadienio leidus atnaujinti veiklą kavinių, restoranų ir kitų maitinimo vietų viduje, jų lankytojų kol kas yra nedaug, todėl įmonės dirba mažesniais pajėgumais.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimčio restoranų ir kavinių šalyje valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis sakė, kad įmonė pirmadienį atidarė beveik visas kavines.
„Kadangi reikalavimą dėl kvadratinių metrų (10 kv. metrų vienam žmogui – BNS) pakeitė, tai kaip ir problemų nėra, bet šiandien ta pirma diena tokia silpna, bet kuriuo atveju tokia ir turėjo būti. Pirmadienis yra pirmadienis, silpniausia diena, ne visiems žmonėms restoranai yra svarbiausias dalykas gyvenime, ir oras prastas“, – BNS sakė G. Balnis.
Restoranų grupės „Fortas“ vadovas Valdas Meržvinskas sako, kad pirmadienį duris atvėrė visi įmonės restoranai, tačiau kol kas klientų srautai labai maži. Vis dėlto tikrąjį karantino poveikį žmonių elgsenai, pasak jo, bus galima įvertinti, kai gyvenimas grįš į įprastas vėžes.
„Dar kol kas labai maži srautai. Vis dar daugelis lieka dirbti iš namų, dėl to negalima vertinti, nes į normalų gyvenimą niekas negrįžęs“, – BNS sakė V. Meržvinskas.
Pasak jo, dėl mažesnių srautų įmonė dirba ne visu pajėgumu – šiuo metu dirba apie 50 proc. darbuotojų, kiti – prastovose. „Sodros“ duomenimis, įmonėje yra 328 darbuotojai.
V. Meržvinsko teigimu, ruošiantis atidarymui, trukdžių nebuvo, tarp stalų užtikrini atstumai, darbuotojai apsaugoti specialiomis priemonėmis.
„Keblumų nebuvo atsidaryti, visus restoranus atidarėm, bet, aišku, 10 kvadratinių metrų žmogui buvo keistas reikalavimas“, – teigė jis.
Pirmadienį Vyriausybės COVID–19 komitetas nutarė nuo antradienio atšaukti reikalavimą kavinėse, restoranuose ir baruose kiekvienam lankytojui skirti 10 kv. metrų ploto.
Tačiau kol kas neleidžiama veikti bufetams, kai maistą įsideda patys lankytojai, cukrus, druska, padažai turi būti skirti kiekvienam lankytojui atskirai, meniu, staltiesės ar padėkliukai turės būti dezinfekuojami arba vienkartiniai, negalima lankytojams siūlyti apklotų.
Be to, prie įėjimo turi būti informuojama, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, taip pat apie būtinybę laikytis asmens higienos.
Visos viešojo maitino įstaigos gali veikti nuo 8 iki 22 valandos.
BNS