PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 10:52

Duobelė pasveikinta su 770 metų jubiliejumi

Akmenė

EtapliusŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


304300

Savivaldybės oficiali delegacija dalyvavo bičiulystės partnerio Duobelės miesto (Latvija) gimtadienio šventėje. Duobelė įvairiais gausiais renginiais paminėjo 770 metų jubiliejų.

Savivaldybės oficiali delegacija – vicemeras Tomas Martinaitis bei Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė – su švente duobeliškius sveikino drauge su svečiais iš Viru – Nigula (Estija), Joniškio ir Latvijos: Jelgavos miesto ir rajono, Saldus, Bauska, Tukums.

Po priėmimo pas Duobelės merą Ivars Gorskis, renginio dalyviai ir miesto bei rajono gyventojai ėjo spalvingoje eisenoje nuo Sporto centro iki pagrindinės aikštės. Eisena vainikavo šventę, joje dalyvavo apie 2 tūkstančiai žmonių. Taip pat renginyje vyko folkloro ir pop muzikos koncertai, įvairios atrakcijos, mugės, sporto užsiėmimai vaikams ir suaugusiesiems.

Glaudus bendradarbiavimas tarp Akmenės ir Duobelės rajonų tęsiasi jau keliasdešimt metų, būta oficialių bendradarbiavimo sutarčių. Paskutinė sutartis gimė po Latvijos administracinės reformos: 2023 m. birželio 10 d. Akmenėje pasirašytas bendradarbiavimo liudijimas ir sutartis, tuo siekiama stiprinti abiejų rajonų gyventojų bei bendruomenių ryšius ir santykius bei skatinti ir palaikyti abipusius draugiškus mainus.


Foto galerija: