PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugpjūčio 23 d. 09:47

Druskininkuose – atsisveikinimo su vasara šventė „Vasaros aidai“

Druskininkai

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


315142

Baigiantis vasarai, Druskininkai vėl kviečia visus į tradicinę atsisveikinimo su vasara šventę „Vasaros Aidai 2024“, kuri vyks rugpjūčio 23-25 dienomis. Šventė, tapusi neatsiejama kurorto tradicijų dalimi, siūlo tris dienas nepamirštamų įspūdžių ir įvairiapusių renginių, skirtų visai šeimai.

Renginiai vyks įvairiose miesto erdvėse:

Rugpjūčio 23-25 d., 11 val. | Vilniaus alėja
Amatų ir kulinarijos mugė, kurioje galėsite pasimėgauti tradiciniais lietuviškais patiekalais ir įsigyti amatininkų dirbinių.

Rugpjūčio 23 d. (penktadienis), 21.00 val. | Pramogų aikštė (Vilniaus al. 24)
Išskirtinis vakaras su Šeiko šokio teatro šokio ir gyvos violončelių muzikos spektakliu „BOLERO-EXTENDED“. Tai ne tik unikali Maurice'o Ravel'o kūrinio „Boléro“ interpretacija, bet ir emocinis patyrimas, kuris leis žiūrovams naujai išgyventi žmogiškosios būties grožį. Danų choreografas Palle Granhøj, garsėjantis savo gebėjimu išryškinti šokėjų individualumą per ribojamus judesius, kartu su Klaipėdos violončelių oktetu sukurs atmosferą, kuri sužavės ne tik modernaus šokio, bet ir klasikinės muzikos mėgėjus.

Rugpjūčio 24 d. (šeštadienis), 10.00 val. | Startas prie restorano „Elingas“
Pabėgimas į gamtos harmoniją – „Miško maudynės“ su gide Mila Monk. Ši unikali patirtis, sujungusi miško terapijos ir meditacijos elementus, suteiks dalyviams galimybę pajusti gilų ryšį su gamta. Tai puikus būdas atgauti vidinę ramybę ir pasikrauti teigiama energija, kuri padės išlaikyti šventės dvasią visą savaitgalį.

Kaina 30 Eur, studentams ir senjorams – 50 proc. nuolaida.
Registracija tel. +370 652 03422. Vietų skaičius ribotas. Trukmė 3 val.

Rugpjūčio 24 d. (šeštadienis), 15.00 val. | Gydyklų parkas
Pramogos vaikams – nuo spektaklio „Kelionė į Madagaskarą!“ iki putų šou diskotekos. „Kelionė į Madagaskarą!“ – tai linksmas ir įtraukiantis nuotykis, kuris nuneš jaunuosius žiūrovus į karštąją Madagaskaro salą, kur jų lauks ne tik džiunglių gyvūnai, bet ir šokiai, muzika bei smagūs žaidimai. Šventės organizatoriai taip pat kviečia vaikus į smagius putų šou, kuriose mažiausieji galės šėlti saugioje ir linksmumo kupinoje aplinkoje. Pasirūpinkite tinkama apranga!
Vaikų zonoje taip pat darbuosis ir smagūs „Evalando“ animatoriai, kviesiantys mažuosius į kūrybines edukacijas.

Rugpjūčio 24 d. (šeštadienis), 20.00 val. | Pramogų aikštė (Vilniaus al. 24)
Vakaro koncertas prasidės su gerai žinomais atlikėjais Jokūbu Bareikiu ir grupe, kurie atliks programą „Legenda Vytautas Kernagis. Istorijos ir dainos“. Ši muzikinė kelionė leis prisiminti vieną didžiausių Lietuvos muzikos legendų – Vytautą Kernagį, per jo kūrybą ir asmeninę istoriją. J. Bareikis pabrėžia, kad jo tikslas nėra atkartoti nepakartojamą, bet atiduoti pagarbą ir toliau skambėti maestro kūrybai, kurios vertė liks ateities kartoms.

Po J. Bareikio scenoje – pagrindinė vakaro žvaigždė – Džordana Butkutė. Džordana, Lietuvos popscenos ikona, žinoma dėl savo ekspresyvaus ir emocingai įtaigaus dainavimo, pakeri klausytojus autentišku ir jausmingu atlikimu. Kiekvienas jos pasirodymas yra kupinas energijos, o koncertuose, tokiose vietose kaip Žalgirio arena, ji sugeba užmegzti ypatingą ryšį su publika. Druskininkuose atlikėja pristatys geriausius savo hitus, taip pat išgirsime ir naujus kūrinius iš neseniai išleisto albumo, kurie jau spėjo užkariauti klausytojų širdis. Šio vakaro koncertas žada tapti ne tik pagrindiniu šventės akcentu, bet ir tikru vasaros užbaigimo šou.

Vakaro atmosferą papildys DJ Nevykėlė , kurios spontaniškas ir organiškas stilius padarė didelę įtaką Lietuvos muzikos scenai. Nepaisant jaunystės, ji jau tapo savotiška kultūros revoliucijos ambasadore. Savo šou „Miss Nevykėlė“ ji pavergė žiūrovus ir pelnė kritikų simpatijas, neabejojama, kad netrukus ji gali tapti tarptautiniu vardu, galbūt net pasirodysiančiu tokiose didžiulėse scenose kaip Coachella. DJ Nevykėlės muzika, pasižyminti užkrečiančia energija, sukuria atmosferą, kurioje kiekvienas gali atsipalaiduoti ir pasinerti į šokio ritmus.

Rugpjūčio 25 d. (sekmadienis), 10.00 val. | Startas prie restorano „Elingas“
Rytinė pažintinė ekskursija dviračiais „Žvaigždžių orbita“. Ši kelionė nuves dalyvius atnaujintu, legendiniu dviračių taku iki Švendubrės kaimo. Ekskursijos metu bus galima pasimėgauti ne tik nuostabiais gamtos vaizdais, bet ir sužinoti daug įdomių faktų apie regiono istoriją su gide Lilijana Stepanoviene. Ekskursijos trukmė 3 val., atvykite savo dviračiais. Ekskursija vyks bet kokiu oru, tad pasirūpinkite tinkama apranga. Ekskursija nemokama, vietų skaičius ribotas! Būtina registracija tel. +370 686 36639.

Kviečiame visus prisijungti ir drauge pasitikti vasaros pabaigą Druskininkuose!

Organizatorius: Druskininkų kultūros centras
Renginiai bus fotografuojami, filmuojami ir viešinami.