Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Vakar Druskininkų savivaldybėje svarstyti mokinių ir darželinukų mitybos klausimai.
Pasitarime dalyvavęs Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius pabrėžė, kad vaikų maitinimo kokybės užtikrinimui skiriamas didelis dėmesys. „Labai svarbu, kad vaikams tiekiami patiekalai būtų sveiki ir kokybiški. Be jokios abejonės, taip pat labai svarbu ugdyti mitybos kultūrą, didinti ir darbuotojų, ir tėvų švietimą taisyklingos ir sveikos mitybos klausimais“, – sakė L. Urmanavičius.
Siekiant įvertinti Druskininkų savivaldybės švietimo įstaigas lankančių vaikų maitinimo kokybę, visus metus yra atliekami pietų davinio ir konkretaus patiekalo kaloringumo tyrimai, kuriais nustatomas skirtumas tarp teorinio ir tikrojo patiekalo kaloringumo.
Siekiant nustatyti, ar gamintojai laikosi naujų teisės aktų reikalavimų, atliekami laboratoriniai druskos kiekio tyrimai atskiruose pietų daviniuose.
„Švietimo įstaigose patiekalų pavyzdžiai imami neįspėjus nei maitintojų, nei švietimo įstaigos administracijos, maisto dalinimo metu. Tyrimui mėginiai vežami į nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą“, – apie tyrimus kalbėjo pasitarime dalyvavusi Druskininkų savivaldybės Asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėja-savivaldybės gydytoja Evelina Raulušaitienė.
Pasitarime taip pat dalyvavo mero patarėja Irena Lynikienė, Švietimo skyriaus vedėjas Jevgrafijus Samuchovas, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė-valstybinė veterinarijos inspektorė Vaida Hellin Cuesta, Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Inga Žilevičienė.