PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 2 d. 14:26

Diskusijoje aptarta deinstitucionalizacijos pažanga

Jurbarkas

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


312518

Liepos 31 d. Jurbarko viešojoje bibliotekoje vyko aktuali diskusija, skirta projekto „Perėjimas nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų Sostinės regione Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“ aptarimui.

Renginys subūrė įvairių sričių ekspertus ir specialistus iš Tauragės ir Marijampolės regionų: Tauragės, Šilalės, Jurbarko, Pagėgių, Kalvarijos, Marijampolės, Vilkaviškio ir Šakių rajonų savivaldybių.

Diskusija prasidėjo dalyvių prisistatymu ir supažindinimu su projekto veiklomis. Projekto vadovė Svajonė Rainienė pristatė pagrindinius projekto tikslus ir atliekamus veiksmus, siekiant efektyvaus perėjimo nuo institucinės globos prie bendruomenėje teikiamų paslaugų.

Renginio metu Horizontalios politikos ir projektų valdymo grupės vyresnioji patarėja Rasa Genienė supažindino su atvejo vadybos modelio svarba deinstitucionalizacijos procese. Tinklaveikos specialistė Marijona Janavičienė pateikė atvejo vadybos proceso įgyvendinimo apžvalgą Tauragės ir Marijampolės regionų savivaldybėse.

Jurbarko r. savivaldybės atvejo vadybininkė Jurgita Jazukevičienė pasidalino praktiniais aspektais organizuojant atvejo vadybą savivaldybėse, dirbant su asmenimis turinčiais psichosocialinę ir intelekto negalią.

Diskusijos metu buvo pabrėžta bendradarbiavimo svarba tarp įvairių specialistų, įstaigų ir organizacijų, siekiant užtikrinti kokybiškas paslaugas asmenims su negalia. Renginio pabaigoje įvyko bendras dalyvių diskusijos apibendrinimas, kuriame buvo aptartos tolimesnės projekto veiklos kryptys ir galimybės tobulinti atvejo vadybos modelį.

Po oficialios renginio dalies, dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Jurbarko rajono savivaldybėje teikiamomis bendruomeninėmis paslaugomis asmenims, turintiems intelekto ir psichosocialinę negalią, taip pat apsilankyti Grupinio gyvenimo namuose.