PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 14:33

Dieveniškių apylinkėse – platesnės atliekų tvarkymo galimybės

Šalčininkai

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybės inf.


303938

Prieš kelias savaites baigėsi Dieveniškių didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės statybos darbai, todėl birželio 5 d. perkirpta darbų pabaigą simbolizuojanti juostelė.

Apžiūrėti naujos atliekų tvarkymui skirtos infrastruktūros atvyko Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič ir vicemeras Josif Rybak, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gžegož Jurgo, Dieveniškių seniūnijos seniūnė Česlava Marcinkevič, UAB „VAATC“ Direktorius Tomas Vaitkevičius ir kiti Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos ir UAB „VAATC“ atstovai, darbus atlikusios UAB „Inti“ projektų vadovas Arvydas Mikalauskas, MB „Rimtai“ inžinierius (techninė priežiūra) Saulius Vitkūnas, vietos bendruomenė.

Dieveniškių didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė įsikūrė Geranionų gatvėje, šalia nuotekų valymo įrenginių, Šalčininkų rajono savivaldybė pasirūpino patogiu privažiavimu.

- Džiaugiuosi, kad atliekų tvarkymo infrastruktūra tampa vis patogesnė mūsų gyventojams. Visi esame įsitikinę, kad Dieveniškių ir Poškonių seniūnijų gyventojai turės geresnes sąlygas pristatyti įvairių rūšių atliekas. Investicija yra didelė, o svarbiausia, kad naudinga ir reikalinga mūsų gyventojams. Kitą vertus, manau, kad gyventojai taip pat supras, kad yra tokia atliekų surinkimo vieta ir tinkamai tvarkys namuose, soduose, rūsiuose, kiemuose susikaupusias atliekas ir naudosis šia galimybe, kurią mes bendromis jėgomis sudarėme, - kalbėjo rajono meras Zdzislav Palevič svarstydamas, kad nauja infrastruktūra prisidės prie aplinkos tausojimo.


Foto galerija:


UAB „VAATC“ direktorius Tomas Vaitkevičius pastebėjo, kad derybos dėl Dieveniškių aikštelės statybos prasidėjo prieš penketą metų.

- Galiu pasidžiaugti, kad iš aštuonių Vilniaus regiono savivaldybių Šalčininkų rajonas, tikriausiai, vienintelis pasiekė formalųjį reikalavimą, kiek turi būti aikštelių. Dabar pagal valstybinį planą, kiek turi būti aikštelių, tiek Šalčininkų rajone jų yra. Kitos trys Šalčininkų rajono didelių gabaritų aikštelės įgauna pagreitį, žmonės jas atranda, - kalėjo Tomas Vaitkevičius. – Jeigu UAB „VAATC“ surinks atliekas, tai jos nenukeliaus į aplinką, bus švariau ir gražiau. Svarbiausias dalykas, kad būtume reikalingi. Mūsų laukia bendri darbai įdarbinant šitą aikštelę. Nepažadu, kad ji bus tokia švari – bus daug konteinerių, - tęsė jis kalbėdamas, jog Dieveniškių aikštelėje bus surenkamos tokios atliekos, kokias surinkti iš gyventojų bus reikalinga.

Šalčininkų rajono savivaldybė išreiškė norą, kad Dieveniškių didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje veiktų ir dalinimosi daiktais stotelė DĖK‘ui. UAB „VAATC“ atstovai pritarė šiam siūlymui, iš savo pusės jie planuoja čia rengti edukacijas vaikams ir suaugusiems, nes tokias aikšteles bendrovė nori paversti bendruomenės traukos centru ir kūrybiškai skleisti informaciją apie atliekų rūšiavimą ir tvarumą.

Dieveniškių seniūnijos seniūnė Česlava Marcinkevič pasidžiaugė atliekų tvarkymui skirtos infrastruktūros plėtra Dieveniškėse, visų gyventojų vardu ji dėkojo visiems prisidėjusiems prie didelių gabaritų atliekų aikštelės statybos.

Šiuo metu vyksta organizaciniai aikštelės įrengimo darbai, ji pradės veikti apytiksliai po mėnesio. Apie aikštelės darbo pradžią informuosime gyventojus.

Susitikimo pabaigoje kaip sklandaus Šalčininkų rajono savivaldybės ir UAB „VAATC“ bendradarbiavimo simbolis šalia didelių gabaritų aikštelės pasodintas kupolinis ąžuolas, kuris primins apie ambicingus užmojus saugoti gamtą.