Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Tomo Petrovskio (TV3) nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai
Kaip ir visi laidos svečiai, D. Meškaitė laidos vedėjai atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių Ilona Juciūtė sukurs receptą ir pagamins jį kartu su Dileta.
Dainininkės produktų trijulė – pasta, burata sūris ir prabangieji trumai – išties puikiai dera tarpusavyje. Priėmusi iššūkį pagaminti patiekalą, kuriame būtų visi šie produktai, Ilona laidos viešniai pasiūlys paruošti itin lengvą, bet labai skanų, ir tiek pietums, tiek vakarienei tinkantį valgį – pastą su trumų kremu bei burata sūriu.
Tiesa, Dileta – tikra ne pirma laidos pašnekovė, kuri tarp savo mylimiausių ingredientų išskyrė trumus. Anot dainininkės, ji trumus atrado Italijoje, ir nuo tos dienos niekaip negali jiems atsispirti.
„Italijos virtuvė yra mano tema – esu didžiulė jos gerbėja. Nemeluosiu – Italijoje man taip gera ir smagu, kad ten jaučiuosi atradusi tikrąją save. Tačiau tai nereiškia, kad gaminu tik šios šalies patiekalus. Maisto gaminimas man – tarsi meditacija. Aš pasileidžiu muziką, įsipilu taurę vyno, užsidegu žvakes ir gaminu. O kalbant apie trumus, esu pastebėjusi, kad nėra tokių žmonių, kuriems trumų skonis būtų kažkoks eilinis ir įprastas. Žmonės juos arba mėgsta, arba labai nemėgsta. O aš, pirmąkart paragavusi, iškart juos pamėgau – dabar man net morkos ar ledai gali būti su trumais“, – juoksis Dileta.
Dainininkė papasakos ir apie savo mitybos įpročius. Lieknų kūno formų savininkė atskleis, kad tikrai nesimaitina vien salotomis – jos mityboje dominuoja makaronai bei įvairūs sūriai. O pats skaniausias jai – itališkas burata sūris.
„Šis sūris skanus tiek karštas, tiek šaltas. Na, o kalbant apie pastą, niekas netiki, kad aš tiek valgau, tačiau makaronai tikrai yra dažnas mano pasirinkimas. Kai nežinau, ko noriu, pasta ar pica visada yra geriausias variantas“, – atviraus moteris.
Nors D. Meškaitė ir mėgsta gaminti bei pasilepinti ne tik itališkais, bet ir kitų pasaulio virtuvių patiekalais, ji nepamiršta pasirūpinti ir savo nepriekaištingomis kūno linijomis.
„Aš nemažai sportuoju, turbūt todėl mano svoris visada išlieka toks pat. Manau, kad sportas yra veiksmingiausia priemonė, nors, galbūt, turėčiau padėkoti ir mamai už puikius genus. Be viso to, aš dar nevalgau ir mėsos. Tačiau kitokį mastą valgau kada tik noriu – netgi naktį. Ko tikrai niekada nevalgyčiau – pieniškos sriubos, nes mane nuo jos net pykina...“ – pasakos dainininkė.
Pastarasis patiekalas, kaip ir daugelis kitų, atkeliavo iš Diletos vaikystės. „Vaikystėje, ko gero, valgiau tą patį, ką ir visi vaikai. Dažniausiai tai būdavo makaronai, dešrelės ar varškėtukai. Puikiai prisimenu močiutės Zojos darytus koldūnus su mėlynėmis. Aš juos valgydavau, žinoma, su dideliu kiekiu grietinės ir cukraus. Skonis tikrai buvo neįtikėtinas!“ – prisiminimais dalinsis D. Meškaitė.
Kol Ilona ir Dileta šnekučiuosis, gamins itališką pastą ir net dainuos bei šoks, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš sotų, didelį ir labai gardų Vienos šnicelį, kurį pagardins itin skaniomis bulvių salotomis.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.