Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt
Šis biskvitas – vienas iš nekalčiausių kepinių, kuriais galima pasimėgauti net laikantis griežtos dietos.
Reikės:
210 g miltų
0,5 šaukštelio druskos
2 apelsinų
145 g cukraus
70 g rafinuoto augalinio aliejaus
30 ml baltojo vyno acto
1 šaukštelio sodos
Gaminimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą pagaminsite labai greitai. Torto formą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
Išsijokite miltus su druska.
Iš apelsinų išsunkite sultis (apie 150ml), sumaišykite su cukrumi ir aliejumi. Šį mišinį išplakite elektriniu plaktuvu, kad cukrus ištirptų. Supilkite actą ir dar paplakite.
Į sultis suberkite miltus, sodą, įpilkite 2 stiklines vandens ir išplakite mažu greičiu. Supilkite tešlą į kepimo formą. Kepkite 40–50 minučių. Mediniu krapštuku patikrinkite, ar biskvitas gerai iškepęs. Tešla neturi lipti prie pagaliuko.
Leiskite biskvitui pravėsti formoje. Po to atsargiai apipjaukite peiliu, išimkite. Pjaustykite tik tada, kai jis visai atvės.
Skanaus!
14348970-1250132908350986-623096437-n.jpg