PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 13 d. 20:32

Rusija galima rengia provokaciją, kuriai bus naudojami cheminiai ginklai

Pasaulis

Scanpix nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


313935

Rusai galimai rengia provokaciją cheminiais ginklais, kadangi šiuo metu jie skleidžia informaciją, neva tokius ginklus naudoja Ukraina, platformoje „Telegram“ pranešė Dezinformacijos prevencijos centro vadovas Andrijus Kovalenko.

Pranešime teigiama, kad rusų propaganda ėmė intensyviai rengti melagienas apie menamus Ukrainos planus naudoti uždraustą ginkluotę.

A. Kovalenko pabrėžė, kad tokie propagandos veiksmai galimai rodo, kad Rusijos specialiosios tarnybos rengia provokacijas, kad galėtų apkaltinti Ukrainą.

„Gali būti, kad rusai rengia provokaciją, naudodami cheminius ginklus, jie skleidžia naujienas apie tai, kad tokius ginklus neva dabar naudoja Ukraina“, – pasakė A. Kovalenko.

Jo žodžiais tariant, „Ukraina uždraustų ginklų nenaudoja, elgiasi civilizuotai ir saugo rusų civilius Kursko regione nuo Rusijos artilerijos ugnies“.

„Tačiau Rusijai reikia aukų tarp savų civilių, kad galėtų apkaltinti Ukrainą. Štai todėl jie yra pasirengę žudyti savus, kaip FSB jau tai padarė ISIS rankomis koncertų salėje „Crocus“, – pridūrė A. Kovalenko.