PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 28 d. 16:52

Delio oro uosto stogas įgriuvo praėjus keliems mėnesiams, kai premjeras N. Modi atidarė projektą

Pasaulis

Naujojo Delio tarptautinis oro uostas. Youtube stop kadras.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


307040

Anksti penktadienį per smarkias liūtis iš dalies sugriuvo Naujojo Delio tarptautinio oro uosto terminalo pastato stogas, žuvo vienas žmogus, pranešė gelbėtojai.

Internete paskelbtuose vaizduose buvo matyti po milžiniškomis plieninėmis sijomis sutraiškytos transporto priemonės oro uosto 1-ojo terminalo išvykimo aikštelėje.

„Dėl smarkaus lietaus nuo ankstyvo ryto apie 5 val. sugriuvo dalis stogo“, – sakoma oro uosto vadovybės pranešime. Terminalas naudojamas tik vidaus skrydžiams. Išvykstantys skrydžiai buvo atšaukti iki ankstyvos popietės, vėliau nukreipti į kitus įprastai veikusius terminalus.

Investicijos į infrastruktūrą buvo Indijos ministro pirmininko Narendros Modi prioritetas, o Delio oro uostas, pavadintas nužudytos buvusios ministrės pirmininkės Indiros Gandhi vardu, yra vienas svarbiausių projektų šalyje. Opozicinė Kongreso partija kritikavo N. Modi, kad „dėl rinkimų šis nebaigtas terminalas buvo skubotai atidarytas, o šiandien įvyko nelaimė“.

Delio oro uostą valdo Indijos įmonės GMR vadovaujamas konsorciumas, prisistatantis kaip pasaulyje antras pagal didumą privataus oro uosto operatorius. Jis taip pat investuoja į energetiką ir greitkelius. Pranešta, kad konsorciumas skyrė milijonus dolerių rinkimų fondui, paaukojusiam dešimtis milijonų N. Modi valdančiajai partijai BJP, taip pat mažesniu mastu finansavusiam Kongreso partiją.

Kongreso partijos atstovė Priyanka Gandhi, opozicijos lyderio Rahulo sesuo, socialinėje žiniasklaidoje X klausė: „Ar vyriausiasis inauguracijos ministras prisiims atsakomybę už šiuos prastus statybos darbus ir šį korumpuotą modelį?“.

Oro uoste civilinės aviacijos ministras Ramas Mohanas Naidu Kinjarapu žurnalistams sakė, kad pastatas, kurio stogas įgriuvo, buvo atidarytas 2009 m. ir nėra tas, kurį atidarė N. Modi.

„Aštuoni žmonės buvo sužeisti, vienas žuvo. Gelbėjimo operacijos baigtos“, - pranešė Delio ugniagesių tarnybos direktorius Atulas Gargas.

Pranešta, kad penktadienį įgriuvo ir Džabalpuro oro uosto Madja Pradešo valstijoje stogas, bet niekas nenukentėjo. Tai dar vienas N. Modi inauguruotas projektas.

Saugos ir statybos standartai Indijoje ir toliau kelia didelį susirūpinimą, nelaimingi atsitikimai šalyje nuolat kartojasi.

Pastarosiomis dienomis Delį merkė smarkios liūtys, kasmetinis musonas pasiekė Indijos sostinę po ilgos karščio bangos ir žudančios aukštos temperatūros. Indijos meteorologijos departamentas pranešė, kad sostinėje per parą iškrito 228,1 mm kritulių, didžiausias nuo 1936 m. kiekis birželio mėnesį. Liūtys paralyžiavo gyvenimą mieste, policijos paskelbtuose vaizduose buvo matyti medžius šalinantys ir vandenyje įstrigusiems gyventojams padedantys darbuotojai.