PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 10:52

Delegacija iš Kelmės rajono savivaldybės viešėjo Vokietijoje

Kelmė

Kelmės rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kelmės rajono savivaldybė


315778

Rugpjūčio 21-26 dienomis Kelmės rajono savivaldybės mero Ildefonso Petkevičiaus vadovaujama delegacija dalyvavo Lynene (Lienen, Vokietija) vykusiame „MUSIKFEST“, skirtame Lyneno muzikos orkestro 100 metų jubiliejui.

Delegaciją sudarė Nemira Sutkienė, Kelmės rajono savivaldybės tarybos narė, Justinas Drapanauskas, Kelmės rajono savivaldybės mero patarėjas ryšių su visuomene ir žiniasklaida klausimais, Irina Petkevičienė, Kelmės rajono savivaldybės administracijos Kelmės miesto seniūnijos seniūno pavaduotoja, ir Laima Lapinskienė, Kelmės kultūros centro direktorė.

Vizito metu buvo aplankyta vietinė pramonės įmonė – metalo liejykla, AWO susitikimų vieta, kur žmonės bendrauja, žaidžia stalo žaidimus, leidžia laisvalaikį, įrengta erdvė vaikams. Lankantis savivaldybės administracijos patalpose buvome supažindinti, kokias funkcijas vykdo ir kokius darbus atlieka čia dirbantys darbuotojai.

Be to, vyko susitikimas bei diskusija su Lyneno miesto meru bei savivaldybės atstovais rotušėje. Buvo aptartas partnerystės kūrimas pasitelkiant naujas idėjas, tolesnis santykių vystymasis bei galimos bendradarbiavimo kryptys. Ypatingą dėmesį skyrėme jaunimo mainų tarp miestų klausimui, kuris, kaip buvo nutarta, taps pagrindiniu mūsų bendradarbiavimo akcentu artimiausiu metu.

Anot Savivaldybės mero Ildefonso Petkevičiaus, ši komandiruotė buvo pavyzdinė – ne tik turėjome galimybę geriau pažinti vietos kultūrą, bet ir aptarėme daugybę svarbių temų. Džiugina tai, kad jau artimiausiu metu pradėsime dirbti dėl jaunimo apsikeitimo ir praktikos galimybių plėtros. Tai leis stiprinti mūsų ryšius ir atverti naujas galimybes jaunajai kartai.


Foto galerija: