PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugpjūčio 23 d. 09:35

Dėl techninės klaidos gegužės pajamas padidinęs „Novaturas“ kartu tikslina preliminarius balandžio ir birželio rezultatus

Lietuva

Novaturas / Dmitrijus Radlinskas

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA


315138

Dėl techninės klaidos gegužės mėnesio pajamas finansinėje ataskaitoje daugiau nei 3 mln. eurų sumažinęs „Novaturas“ naujausioje pusmečio rezultatų informacijoje patikslino ne tik gegužės, tačiau ir anksčiau skelbtas preliminarias balandžio ir birželio pajamų sumas.

„Įvardinti pokyčiai atsirado patikslinus preliminarius rezultatus, be to, bendrovė fiksavo įvykusią techninę pajamų skaičiavimo klaidą antrojo ketvirčio rezultatuose“, – penktadienį skelbia „Novaturas“.

Kaip įmonė pranešė per „Nasdaq“ biržą, nors pagal preliminarius rezultatus skelbė balandį gavęs 15,1 mln. eurų pajamų, tiksli suma siekia 16 mln. eurų.

Kaip įmonė skelbė dar liepą, skaičiuojant gegužės mėnesio pajamas buvo padaryta techninė klaida ir birželio mėnesio ataskaitoje nurodyta suma buvo neteisinga – iš tiesų preliminarios pajamos paskutinį vasaros mėnesį buvo daugiau nei 3 mln. eurų mažesnės – siekė ne 17,3 mln., bet 14,1 mln. eurų.

Visgi naujausi pusmečio rezultatai rodo, kad, patikslinus pataisytus preliminarius rezultatus, gegužės mėnesį pajamos siekė 19,7 mln. eurų.

Iš viso 2024 m. sausio–birželio mėn. „Novaturas“ skaičiuoja 91,3 mln. eurų pajamų. Tai reiškia, kad iki birželio fiksuojamos pirmojo pusmečio pajamos yra didesnės nei skelbtuose preliminarių kiekvieno mėnesio rezultatų pranešimuose.

ELTA primena, kad techninę klaidą preliminarių gegužės mėnesio pajamų skaičiavime padaręs „Novaturas“ yra sulaukęs priežiūrą vykdančio Lietuvos banko (LB) pastabų. Kaip Eltai sakė centrinis bankas, bendrovės nurodytos „reikšmingai“ – t. y. daugiau nei 10 proc. – nurodytos mažesnės mėnesio pajamos nėra įprasta praktika, kas kelia klausimų tiek priežiūrai, tiek investuotojams.

Pastabų praėjusių metų „Novaturo“ finansinių rezultatų ataskaitai turėjo ir auditoriai, pareiškę sąlyginę nuomonę. Jų išvadoje nurodyta, kad atlikus auditą buvo „identifikuoti reikšmingi skirtumai“ tarp ataskaitoje pateiktų ir išankstinių mokėjimų – pastarieji, kaip parodė auditas, buvo mažesni.