Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Justė RazbadauskytėŠaltinis: Pranešimas spaudai
Žinoma dainininkė pasakos, kad gyvenimas Turkijoje paskatino pamilti ne tik šalies kultūrą, bet ir maistą. Vienas iš patiekalų, kurio ji niekuomet neatsisakydavo, buvo tradicinis turkiškas patiekalas, gaminamas iš bulguro kruopų.
„Turkišką virtuvę įsimylėjau taip smarkiai, kad ir pati pradėjau ieškoti receptų, kaip pasigaminti tuos patiekalus namuose. Ypač pamėgau specifinius turkiškus patiekalus, o mano mylimiausias buvo Cig kofte, kurio, deja, valgyti dabar nebegaliu. Tačiau jį visuomet prisiminsiu, nes per gyvenimą šio patiekalo suvalgiau labai daug“, – laidoje apie mėgstamiausius turkiškus atradimus pasakos D. Virbilaitė.
Tačiau dar begyvenant užsienyje, Donatai gerokai suprastėjo sveikata. Moterį kamavo smarkūs galvos skausmai, todėl atsakymo, kodėl tai kartojasi, ji ėmė ieškoti kartu su gydytojais. Vieną dieną atsakymą rasti pagaliau pavyko – paaiškėjo, kad jos sveikata suprastėjo dėl tam tikrų maisto produktų.
„Metus laiko ieškojau atsakymo ir vaikščiojau pas gydytojus. Galvojau, kad mane užklumpa kažkokie priepuoliai, arba, kad mirštu. Vieną kartą netyčia pro gydytojo kabinetą ėjusi gastrologė išgirdo mano nuogąstavimus ir pasiūlė pasidaryti celiakijos testą. Kai atlikau šį testą, man paaiškino, kad aš turiu labai stiprią celiakiją – glitimo netoleravimą“, – atviraus moteris.
Po šios diagnozės, dainininkė nebežinojo, kaip gyventi toliau. Jai atrodė, kad joks maistas nėra tinkamas valgyti. Tačiau po ilgų paieškų, Donata galiausiai atrado netoleruojamų maisto produktų pakaitalus, kurie leidžia mėgstamais patiekalais mėgautis iki šiol.
„Dabar suprantu, kad parduotuvėse tikrai galima įsigyti produktų be glitimo, ir, tuo labiau, kad galima tokių patiekalų pasigaminti. Atradau migdolų, grikių, ryžių, riešutų, kukurūzų miltus. Mano maisto racionas po šio atradimo grįžo prie buvusio, nes niekuomet negalėjau atsispirti tešlos gaminiams. Taip į mano kiemą grįžo ir bandelės, ir sausainiai“, – juokaus laidos pašnekovė.
Mėgstami miltiniai patiekalai, anot Donatos, turi ir savų minusų. Dėl per didelio jo vartojimo auga svoris. Nors moteris su savo papildomais kilogramais kovojo jau nuo jaunų dienų, atėjus brandai suprato, kad reikia save mylėti tokią, kokia esi.
„Mano kova su svoriu vyko visą gyvenimą. Ankščiau aš savimi pasitikėdavau, bet atėjus tam tikram laikui, pagaliau save visiškai pamilau. Visai nesvarbu, kiek aš besverčiau“, – apie meilę sau kalbės dainininkė.
Kaip pati pašnekovė teigs, jos svoris gali padidėti net nuo suvalgytos salotų porcijos, todėl nenorėdama visą gyvenimą kankintis, Donata nusprendė daugiau savo svorio nebekontroliuoti ir ant svarstyklių nebelipti.
„Jei esi toks pat žmogus kaip aš, kuris gali priaugti papildomų kilogramų net valgydamas salotas ar gerdamas vandenį, vadinasi, kad visą gyvenimą tik tai valgyti ir galėsi. Kitos išeities, atrodo, tiesiog nėra. Todėl aš padariau geriausią dalyką – pamilau save. Per pusantrų metų laikotarpį dar nebuvau užlipusi ant svarstyklių, tad nežinau, kiek sveriu. Paskutinis svoris, kurį mačiau ant svarstyklių, buvo 85 kilogramai. Tebūnie šis svoris ir būna paskutinis, kurį mačiau“, – sakys D. Virbilaitė.
Kol laidos vedėja Ilona Juciūtė šnekučiuosis su Donata, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš gardų patiekalą – šiltas salotas su dešrelėmis ir sviestinėmis pupelėmis.
Kokius tradicinius turkiškus pusryčius iki šiol valgo garsi atlikėja? Koks yra Donatos ryto ritualas? Kodėl garsi moteris nustojo sekti savo svorio pokyčius? Kaip skamba atlikėjos naujausias kūrinys?
Visi atsakymai į šiuos klausimus – jau šį šeštadienį, „Virtuvės istorijų“ laidoje, 10 val. tik per TV3!