PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 2 d. 15:21

Dėl padegimų Lenkijoje sulaikytas mišriais kovos menais užsiimantis baltarusis

Pasaulis

Asociatyvi EPA-ELTA nuotr.

Karolis BrogaŠaltinis: ELTA


303210

Lenkijos naujienų agentūra PAP praneša, kad šalyje dėl įtarimų padegimais buvo sulaikytas baltarusis užsiimantis mišriais kovos menais.

„Nepriklausomi tiriantys žurnalistai baltarusiai ir buvę Baltarusijos policijos pareigūnai nustatė, kad mišrių kovos menų atstovas Sciapanas K. yra vienas iš tų Baltarusijos piliečių, kuriuos neseniai sulaikė Lenkijos specialiosios tarnybos“, – socialiniame tinkle „X“ pranešė „Belsat“, Lenkijos remiamas TV kanalas transliuojantis baltarusių kalba ir nepriklausomas nuo Minsko.

Įtariama, kad jis bendradarbiavo su Rusijos žvalgyba ir užsiėmė sabotažu.

Praėjusį pirmadienį Lenkijos vidaus saugumo agentūra (ABW) sulaikė tris vyrus – vieną lenką ir du baltarusius – įtariamus įvairių objektų Lenkijoje padegimu.

Pasak baltarusių žurnalistų, Sciapanas K. yra 1987 m. gimęs Minsko gyventojas užsiimantis kovos menais. Jis yra vienas iš dviejų sulaikytų Baltarusijos piliečių. Jis siejamas su neonacių futbolo sirgalių grupuotėmis ir yra vedęs buvusio Baltarusijos konsulo Gdanske dukrą.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna radijo kanalui „Radio ZET“ sekmadienį nekomentavo šių pranešimų.

„Nieko negaliu patvirtinti, nes ši informacija yra įslaptinta“, – sakė viceministras.