PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 13 d. 08:56

Dėl daugiau nei 272 tūkstančių eurų vertės banderolėmis nepažymėtų cigarečių – teisiamųjų suolas

Mažeikiai

Telšių AVPK nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


313791

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Telšių policijos kolegomis atliko ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Šiaulių apygardos prokuratūra bylą perdavė teismui. Du Mažeikių gyventojai bus teisiami dėl gabentų kontrabandinių cigarečių, kurių vertė siekia daugiau nei 272 tūkstančius eurų.

Tyrimo duomenimis, praėjusių metų liepos mėnesį buvo gauta informacija dėl įtariamo neteisėto cigarečių gabenimo Mažeikių rajone. Policijos pareigūnai, atvykę į vieną vietą Ventos miestelyje, sulaikė du – 35-erių ir 31-erių metų vyrus. Krovininiame automobilyje ir vienoje iš patalpų rasta ir paimta daugiau nei 66 tūkstančiai pakelių skirtingų rūšių cigarečių, nepaženklintų lietuviškomis banderolėmis.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis numato baudą arba laisvės atėmimą iki 8 metų.


Foto galerija: