PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 29 d. 11:50

Dauguose pristatyti planuojami darbai: gyventojai pokyčius jau mato

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


302757

Daugai – vienas iš dviejų Alytaus rajoną reprezentuojančių miestų, todėl artimiausiais metais pačiame mieste ir Daugų seniūnijos gyvenvietėse numatoma nemažai investicijų, projektų ir darbų – nuo viešų erdvių, infrastruktūros tvarkymo iki pokyčių gimnazijoje ir erdvių verslui, sveikatinimuisi, pramogoms ir poilsiui. Apie visa tai susitikime su gyventojais kalbėjosi Alytaus rajono savivaldybės vadovai.

„Daugai – unikalus, išskirtinis, istorinis miestas, turintis daug potencialo. Džiaugiuosi, kad Daugų seniūnijos gyventojams rūpi ne tik jų kiemas, bet ir šio krašto įvaizdis, dabartis ir ateitis. Ir dar labiau džiaugiuosi dėl to, kad pokyčius gyventojai jau pastebi ir vertina. Per šiuos ir ateinančius kelerius metus jų tikrai bus dar daugiau“, – po susitikimo sakė Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Planuose – gatvės, keliai, aikštelės, vandentvarkos tinklai

Daug dėmesio Daugų seniūnijoje skiriama kelių, gatvių būklei, priežiūrai, remontui. Daugų gyventojai galės džiaugtis sutvarkytomis Vilniaus, Žemaitės, Vytauto, Savanorių ir Jaunystės gatvėmis.

Žvejų gatvėje numatyta išasfaltuoti apie 300 metrų atkarpą. Asfaltavimo darbai vyks ir kelyje ruože Daugai – Dvarčėnai – Arčiūnai.

Daugiau kaip trijų kilometrų kelio Daugai – ežeras Neveiglas ruožą planuojama tvarkyti per tris etapus. Šiuo metu vykdomas projektavimo pirkimas.

Bus asfaltuojamas ir 1,4 km ruožas privažiuojamojo kelio prie Bukaučiškių koplyčios nuo kelio Pocelonys - Bogušiškės - Bukaučiškės – Arčiūnai iki pat geležinkelio.

Privažiuojamųjų kelių prie sodybų nuo Tvenkinio gatvės asfaltavimo darbai numatomi ir Rimėnuose.

Per šiuos ir ateinančius metus Dauguose planuojama sutvarkyti ir praplatinti automobilių stovėjimo aikšteles prie Ežero gatvėje esančių 21, 24, 26 ir 28 daugiabučių namų, taip pat įrengti dar kelias vietas automobiliams statyti prie vaikų darželio.

Bus platinama automobilių stovėjimo aikštelė prie Daugų kapinių. Taip pat bus įrengtos vietos konteineriams. Prie Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės stovintys pastatai – avarinės būklės, todėl, rūpinantis gyventojų saugumu, jie bus nugriauti.

Itin opus gyventojams vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų plėtros klausimas. Daugų mieste ir kaime poreikis yra daugiau kaip 3 kilometrų vandentiekio tinklų ir tiek pat nuotekų tinklų trasų.

Pokyčiai laukia ir gimnazijos

Per ateinančius kelerius metus pokyčiai ir naujovės laukia Daugų Vlado Mirono gimnazijos bendruomenės. Čia bus įgyvendinamas „Tūkstantmečio mokyklų“ projektas.

Numatytas stadiono atnaujinimas. Čia bus įrengiami bėgimo takai, veja, krepšinio aikštelės, šuoliaduobė, sutvarkytas maniežas.

Mokiniams mokymosi sąlygas pagerins įrengtas modernus technologijų kabinetas, kur bus atnaujinti baldai, įranga ir priemonės. Naujais baldais ir įranga bus atnaujinta ir daugiau kabinetų. Bus įsigyta interaktyvių ekranų. Gimnazijoje bus įrengtas sensorinis kambarys su reikiama įranga ir priemonėmis.

Erdvės – verslui, sveikatinimuisi, pramogoms ir poilsiui

Planuose – ir Daugų Vlado Mirono gimnazijos nenaudojamo 3 aukštų priestato rekonstrukcija ir prieigų sutvarkymas. Šios erdvės bus pritaikytos bendradarbystės centro veiklai. Taip pat minėtose patalpose bus įkurtos sporto ir sveikatinimosi erdvės.

Taip pat bus atliktas elingo (Ežero g. 23 A, Dauguose) remontas ir šalia esančios infrastruktūros bei mažosios architektūros atnaujinimas, ežere bus suženklintos trasos.

Dauguose bus įrengiami ir pėsčiųjų bei dviračių takai, sutvarkytos viešosios erdvės, paplūdimys prie Technologijos ir verslo mokyklos.