PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Liepos 31 d. 15:07

Daugiau vaikų žaidimų aikštelių Šalčininkų rajone

Šalčininkai

Šalčininkų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Šalčininkų rajono savivaldybė


312181

Kokybiškas vaikų laisvalaikis ir užimtumas – tokį tikslą iškėlė Šalčininkų rajono savivaldybė skirdama lėšas vaikų žaidimų aikštelėms įrengti kiekvienoje seniūnijoje. Vaikų žaidimų aikštelės periodiškai įrengiamos arba atnaujinamos įvairiose rajono gyvenvietėse, jų įrengimu rūpinasi seniūnai. Kai kur prie aikštelių atsiradimo arba remonto prisideda patys gyventojai.

Tai labai graži praktika, kai seniūnija kartu su vietos gyventojais įgyvendina bendrus darbus.

Nuo šio pavasario kiekvienoje seniūnijoje prasidėjo vaikų aikštelių įrengimo darbai: kai kuriose seniūnijose įrengta po vieną didesnę, kitose – po 2-3 mažesnes aikšteles skirtingose gyvenvietėse. Dviejose seniūnijose neįrengtos atskiros vaikų žaidimų aikštelės, seniūnai panaudojo lėšas jau esamos infrastruktūros plėtrai.

Didesnė dalis aikštelių įrengta, vaikai jau žaidžia Dieveniškėse, Žaliojoje ir Naujojoje gatvėse, (Dieveniškių sen.), Poškonyse prie tvenkinio ir prie vietos bendruomenės centro (Poškonių sen.), Gerviškėse ir Tribonyse (Gerviškių sen.), Baltojoje Vokėje (Baltosios Vokės sen.), Kalesninkuose (Kalesninkų sen.), Tabariškėse ir Turgeliuose (Turgelių sen.), Butrimonyse ir Jančiūnuose (Butrimonių sen.), Dainavoje (Dainavos sen.), Gėlūnuose ir Tetėnuose (Pabarės sen.), Bruknelėje (Šalčininkų sen.). Akmenynės ir Jašiūnų seniūnai nusprendė, kad praplės jau esamas žaidimų zonas.

„Pas mus seniūnijoje yra gana nemažai žaidimų aikštelių, todėl nusprendėme už skirtas lėšas jas atnaujinti ir papildyti naujais įrenginiais, kurių, mūsų manymu, trūksta. Pavyzdžiui, vienur reikia suoliukų, kitur šiukšliadėžių ir kitų aikštelių elementų“, - sako Jašiūnų seniūnijos seniūnas Zdislav Mažeiko.

Panašų sprendimą priėmė ir Akmenynės seniūnijos seniūnė Teresa Paškevič, papildydama jau esamas Akmenynės ir Žaltūnų rekreacines zonas naujais sporto ir žaidimų įrenginiais. Be to, už skirtas lėšas seniūnija įrengė pavėsinę prie turistų lankomo Kurmelionių piliakalnio.

Turgelių seniūnijos seniūnas Eduard Tyškevič nusprendė seniūnijoje įrengti tris mažesnes aikšteles, dvi jau įrengtos Tabariškėse ir Turgeliuose, dar viena atsiras Skynimuose.

„Vaikų žaidimų aikštelė yra ta erdvė, kurioje laiką leidžia ne tik vaikai, bet ir tėvai. Todėl pasirinkome įrengti aikšteles Naujojoje ir Žaliojoje gatvėse Dieveniškėse, kur jau yra vaikams ir laisvalaikiui pritaikyta infrastruktūra. Pavyzdžiui, prie tvenkinio įrengėme tik aikštelę, o štai Naujojoje gatvėje pagalvojome išplėsti jau esamą infrastruktūrą, įrengdami aikštelę ir pavėsinę. Čia jau yra ankstesniais metais statyta aikštelė ir pavėsinė, lauko treniruokliai, tad dabar ši vieta tapo šeimų laisvalaikio traukos objektu. Atėję visi kartu šeimos nariai gali leisti laiką kiekvienas pagal pomėgius. Vaikai žaidžia, mamos šnekučiuojasi pavėsinėse, jaunimas ir senjorai sportuoja“, - sako Dieveniškių seniūnijos seniūnė Česlava Marcinkevič.

Aikštelių įrengimo darbai tęsiami, jos dar atsiras Zavišonyse (Šalčininkų sen.), Emiliškėse ir Padvarionyse (Eišiškių sen.).

Tikimasi, kad vaikų laisvalaikiui skirta infrastruktūra skatins jų fizinį aktyvumą, užtikrins kokybišką laisvalaikį ir atvers galimybes susidraugauti su bendraamžiais. Tėveliai, savo ruožtu, taip pat galės jose susitikti ir pabendrauti arba tiesiog paskaityti knygą, kol mažieji dūksta.

Šalčininkų rajono savivaldybė, skirdama lėšas vaikų žaidimų infrastruktūros įrengimui, siekia didinti vaikų fizinį aktyvumą gryname ore, mažinti socialinę atskirtį, skatinti vaikų ir suaugusiųjų komunikavimą, puoselėti draugišką kaimynystę.