REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 10:45

Daugėlių progimnazija šventė savo 80-ąjį gimtadienį

Šiauliai

Z. Ripinskio, A. Šeškauskienės R. Žadeikytės nuotr.

Dalė JanušauskienėŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


304297

2024 m. birželio 8 d. Šiaulių r. Kuršėnų Daugėlių progimnazija iškilmingai paminėjo savo gimtadienį, kuriam atsakingai ruošėsi visa bendruomenė. 80 metų – tai tarsi 80 prasmingos veiklos žingsnių, aprėpiančių įvairiausias iniciatyvas ir idėjas, daugybę įvykių, darbų ir emocijų. Į šventinį jubiliejų atvyko gausus būrys buvusių mokinių, mokytojų, svečių, t.y. visi, kuriems svarbi mokyklos istorija bei įdomi jos dabartis.

Jau nuo pat ryto visa bendruomenė dalyvavo iškilmingose šv. Mišiose Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Jose dalyvavo, meldėsi už gyvuosius bei mirusius ir buvęs Daugėlių mokyklos mokinys, o dabar Tryškių parapijos klebonas Darius Povilaitis, giedojo ir mokyklos mokiniai.

Svetingai progimnazijos svečius pasitiko mokykla: kiekvienas galėjo dalyvauti edukacinėse veiklose, įsiamžinti netradicinėse erdvėse, aplankyti buvusių mokinių parodas, o kur dar proginės dovanėlės, šventinis laikraštis.

Šventėje dalyvavo Seimo narė R. Baškienė, Šiaulių r. meras Č. Greičius, buvę Daugėlių mokyklos direktoriai, kiti garbūs svečiai.

Progimnazijos direktorė Daiva Diktanienė pasidžiaugė mokyklos bendruomenės darbais, laimėjimais, palinkėjo niekad nesustoti, tobulėti. Buvo pagerbti padėkos raštais ir progimnazijos mokytojai bei mokiniai, įrašyti jų vardai į progimnazijos ,,Garbės knygą“. Šiltais prisiminimais dalijosi ir įvairių laidų abiturientai.

Smagiai visus nuteikė šventinis koncertas. Dainavo ir šoko progimnazijos mokiniai, mokytojai. Koncertavo Kuršėnų meno mokyklos akordeonistai – Jų akordeono specialybės mokytoja, buvusi Daugėlių mokyklos mokinė Irma Dešriuvienė.

Scenoje pasirodė ir profesionalių Lietuvos muzikų Aistės Bružaitės (kanklės) ir Egidijaus Ališausko (birbynė) šeima, dvi dainas, pritariant tėveliams atliko Lukas Ališauskas. Didžiuojamės, kad Egidijus Ališauskas mokėsi Daugėlių mokykloje.

Mokyklos gimtadienį vainikavo grupės ,, Lietuvaičiai“ pasirodymas, šventinė diskoteka bei putų šou.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA