PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 4 d. 16:54

Darbuotojų ir klientų elektromobiliams įkrauti – 7,45 mln. eurų parama

Lietuva

Unsplash.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


317026

Valstybė nuo šiol finansuos net pusę darbuotojų ir klientų elektromobiliams įkrauti skirtų stotelių įrengimo kaštų. 7,45 mln. eurų paramos kvietimą juridiniams asmenims Lietuvos energetikos agentūra ketina paskelbti artimiausiomis dienomis.

Kaip skelbia Energetikos ministerija, skaičiuojama, jog šiomis paramos lėšomis galės būti įrengta apie 4000 naujų labiausiai jų darbuotojų ar klientų poreikius atitinkančių įkrovimo stotelių su prieigomis iki 44 kW su dinaminiu galios valdymu.

„ElekParamos priemonėmis siekiame sukurti visą ekosistemą, kuri leistų užtikrinti patogų ir tvarų elektromobilių naudojimą tiek kasdienėms, tiek ilgesnėms kelionėms“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Lietuvos energetikos agentūros analizė rodo, kad elektromobilio vairuotojas per 7 metus vien degalų sąskaita sumoka 6 400 Eur pigiau, o įvertinus valstybės paramą naujas elektromobilis atsiperka jau per 5 metus, gaminantiems vartotojams – dar greičiau.

Šiuo metu pasinaudojant Energetikos ministerijos skirtu finansavimu jau įrengta 2200 privačių įkrovimo prieigų. Pagal patvirtintas paramos prašymo paraiškas planuojama, kad dar tiek pat bus įrengta artimiausiu metu.

2030 metais Lietuvoje planuojama turėti 60 tūkst. viešų ir privačių EV įkrovimo stotelių tinklą.